Als ondernemer vakantiegeld?

14 april 2015

Bent u benieuwd hoe u als ondernemer vakantiegeld kan ontvangen? Lees dan dit artikel. Wij geven verschillende mogelijkheden en tips om uzelf rond de vakantieperiode met een extraatje te belonen.

Als ondernemer heeft u veel voordelen. U heeft veel vrijheid, bepaalt zelf welke opdrachten u aanneemt en heeft ongetwijfeld genoeg uitdaging in uw werk. Toch zit er aan het werken in loondienst ook wat voordelen. Een van die voordelen is het vakantiegeld. Vakantiegeld wordt meestal rond deze tijd van het jaar uitgekeerd en biedt een mooi zakcentje voor de aankomende vakantieperiode. De vakantieperiode is immers al duur genoeg.

Hoe creëer je als ondernemer vakantiegeld?

Als zelfstandig ondernemer moet u zelf zorgen voor ‘vakantiegeld’. Dit kan op verschillende manieren. Hieronder bespreken wij twee manieren die u zelf kunt toepassen om als ondernemer vakantiegeld te creëren.

  • Iedere maand een bedrag sparen

U kunt ervoor kiezen om door het jaar heen iedere maand een bedrag apart te zetten. Voor een werknemer in loondienst wordt het vakantiegeld berekend door 8% van het bruto jaarinkomen. Als u deze richtlijn voor uzelf wilt aanhouden dan kunt u 8% van uw maandinkomen reserveren als vakantiegeld. Echter bent u eigen baas, dus u bent er vrij in om dit percentage te verhogen of te verlagen. Weer een voordeel van zelfstandig ondernemer zijn!

Op deze manier spaart u voor uzelf vakantiegeld op. Dit bedrag kunt u dan besteden als u vrij heeft of op vakantie bent. Echter blijft het maandelijks apart zetten van geld lastig, gezien het onstuimige leven van een ondernemer. De ene maand is er wel ruimte voor en de andere maand is het wat lastiger.

  • Een extra klus aannemen

U kunt er ook voor kiezen een extra klus aan te nemen. Dit is uiteraard alleen mogelijk als u hier naast uw andere werkzaamheden tijd voor heeft. Een extra opdracht is een leuke manier om een extraatje te generen.

Als ondernemer vakantiegeld door factoring?

Factoring is ook een mogelijkheid om uzelf als ondernemer vakantiegeld uit te keren. Als u er voor kiest om een extra opdracht aan te nemen dan kan het zijn dat u tegen de betalingstermijn oploopt. Hierbij kan factoring helpen, want door middel van factoring kunt u uw facturen direct laten uit betalen.

Ook als u geen extra opdracht aanneemt, maar een bepaalde factuur graag uitbetaald wilt hebben om te gebruiken voor de vakantie, is dat mogelijk! Wij van FreelanceFactoring nemen uw betalingstermijn over en betalen u direct uw factuur uit.

Op deze manier bent u verzekerd van het extra zakcentje tijdens de vakantie. FreelanceFactoring neemt ook uw debiteurenbeheer over. Dit betekent dat u zich tijdens uw vakantie geen zorgen hoeft te maken over uw debiteur en kunt u zorgeloos van uw vakantie genieten.

Als u vragen of meer informatie wilt ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onderstaande buttons.

Contact Offerte aanvragen