Een aanmaning versturen

12 november 2015

Niet alleen incassobureaus en deurwaarders mogen aanmaningen versturen. Iedere ondernemer die te maken krijgt met wanbetalers mag zijn of haar opdrachtgevers een aanmaning sturen. Veel bedrijven maken al gebruik van dit middel, maar wat is een aanmaning precies en hoe kunt u er het beste gebruik van maken?

Wat is een aanmaning?

Als u een herinnering heeft verstuurd, maar de factuur hierna niet betaald is dan is het vervolg het versturen van een aanmaning. Dit is een mededeling waarin de ondernemer de opdrachtgever verzoekt om de factuur te betalen. Deze mededeling heeft een strengere toon dan de herinnering. Waar een herinnering de opdrachtgever vriendelijk verzoekt om te betalen draagt een aanmaning een verzoek tot spoedig betalen. Vriendelijkheid is bij een aanmaning niet aan de orde. Een aanmaning kan op verschillende manieren verzonden worden. Meestal wordt ervoor gekozen om een aanmaning per e-mail te versturen. Voor meer zekerheid kunt u ervoor kiezen om de aanmaning per aangetekende post te versturen.

Hoe ziet een aanmaning eruit?

In de aanmaning zet u ten eerste het factuurnummer van de desbetreffende factuur. Het noemen van de geleverde diensten of goederen schept voor de opdrachtgever extra duidelijkheid. De data waarop de herinneringen verstuurd zijn worden ook opgenomen in de aanmaning. Vervolgens noemt u het factuurbedrag dat moet worden overgemaakt en de betalingstermijn. Als laatste worden de consequenties genoemd voor het niet betalen van de factuur. Na een aanmaning volgt een ingebreke stelling. Dit is de laatste stap voordat er een incassobureau wordt ingeschakeld.

Tips en tricks

Wilt u een zo effectief mogelijke aanmaning sturen, gebruik dan deze tips:

  • Zet nooit op een aanmaning ‘eerste aanmaning’. Hierdoor verwacht uw opdrachtgever meerdere aanmaningen waardoor hij gerust even wacht met de betaling.
  • Wees concreet als het gaat om de betaaltermijn. Gaat het bijvoorbeeld om werkdagen, alle weekdagen of gaat de betaaltermijn pas in vanaf de dag van ontvangst.
  • Benoem alleen sancties die u daadwerkelijk gaat uitvoeren. Het loos dreigen met sancties heeft geen enkel effect.

Geen aanmaning meer sturen

FreelanceFactoring betaald uw facturen binnen drie werkdagen en neemt hierbij uw debiteurenbeheer over. Zo behoort het versturen van een herinnering of aanmaning tot het verleden! Voor u als ondernemer biedt dit meer tijd om business te genereren en daarnaast houdt het de klantrelatie tussen u en uw opdrachtgever commercieel. Wilt u meer weten over factoring? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Contact Offerte aanvragen