Factoring voor een ZZP’er in de zorg

05 april 2016

Bent u ZZP’er in de zorg? Of denkt u erover om ZZP’er in de zorg te worden? Bij het ZZP-schap komt het één en ander om de hoek kijken. Wij geven u graag wat inzicht in de bijbehorende voor en nadelen. Daarnaast geven wij u ook tips hoe u uw werk als ZZP’er aangenamer kunt maken!

 

De voor en nadelen van het werken als ZZP’er in de zorg? Wij zetten ze voor u op een rijtje!

Voordelen:

  • Flexibiliteit met betrekking tot uw werktijden. U heeft zelf invloed op uw werktijden en werkdagen.
  • Afwisseling met verschillende opdrachten, omdat u zelf bepaald welke opdrachten u aan wilt nemen.
  • U kunt de zorg geven waar u zelf achter staat.

Ook zitten er enkele nadelen aan het zijn van een ZZP’er in de zorg.

Nadelen:

  • De administratie. Hierbij moet u denken aan het opmaken van uw facturen en het bijhouden van de boekhouding.
  • Geen vast inkomen, want uw inkomen is afhankelijk van de opdrachten die u uitvoert. Daarnaast betalen veel zorginstellingen pas 30 dagen na onvangst factuur. Hier moet u als ZZP’er rekening mee houden.
  • U bent niet verzekerd van werk. Als uw opdracht afloopt zal u zelf achter een nieuwe opdracht aan moeten gaan.

Bemiddelingsbureaus

Gelukkig zijn er dienstverleners die u kunnen helpen als u deze nadelen als een belemmering ervaart. Zo zijn er bijvoorbeeld bemiddelingsbureaus die u kunnen helpen om aan opdrachten te komen. Sommige bemiddelingsbureaus stellen ook de facturen op voor de opdrachten die u via het bureau uitvoert.

Puurzorg is bijvoorbeeld een bemiddelingsbureau die u kan helpen bij het vinden van werk en die een stukje administratie uit handen neemt door de facturen voor u op te maken. Daarnaast is Puurzorg ook een partij die van dienst kan zijn om u in contact te brengen met deskundige op het gebied van belastingaangifte, administratie en verzekeringen.

Bemiddelingsbureaus kunnen het proces een stuk gemakkelijker en aangenamer voor u maken. Helaas bent en blijft u wel verbonden aan de betalingstermijn welke een zorginstelling hanteert. Dit betekent dat als een zorginstelling een betalingstermijn van 30 dagen hanteert, u ook 30 dagen moet wachten totdat u uw geld krijgt. Mocht een zorginstelling na 30 dagen niet betalen dan bent u zelf verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer.

Factoring

FreelanceFactoring kan een antwoord bieden op deze problematiek. Wij bieden namelijk de dienstverlening factoring aan. Hiermee kan u uw facturen binnen drie werkdagen uitbetaald krijgen. Op deze manier hoeft u niet te wachten op de betalingstermijn, maar beschikt u binnen drie werkdagen over het geld waar u hard voor gewerkt heeft.

Een bijkomend voordeel is dat de facturen welke via FreelanceFactoring verlopen ook door ons gemonitord worden en waar nodig wordt het debiteurenbeheer voor u overgenomen. Mocht de factuur uiteindelijk niet betaald worden, omdat de zorginstelling failliet gaat dan bent u via FreelanceFactoring afgedekt voor dit risico.

Bent u benieuwd of wij, van FreelanceFactoring, u van dienst kunnen zijn met een zorginstelling of bemiddelingsbureau waar u voor werkt? Vul dan vrijblijvend het offerteformulier op onze website in  en wij bekijken voor u of wij u verder kunnen helpen!

Contact Offerte aanvragen