Groeiende onderneming

29 november 2012

Als eigenaar van een groeiende zaak, kunt u tegen grote uitgaven aanlopen. Investeringen in productiemiddelen of personeel horen bij de groeifase. Een lening bij een bank is in veel gevallen geen optie. Toch zal het geld ergens vandaan moeten komen. Factoring is in dit soort situaties een ideale optie. Door facturen te laten voorfinancieren beschikt u eerder over liquide middelen en bent u niet langer afhankelijk van de betaaltermijn van opdrachtgevers. Doordat uw cashflow naar voren wordt gehaald, krijgt u meer ruimte om te investeren en te groeien.

Hoe werkt factoring precies?

Factoring is een dienstverlening waarbij u, als ondernemer, uw factuur kunt verkopen aan een factormaatschappij. De factormaatschappij betaald uw factuur direct aan u uit en neemt hiermee uw betalingstermijn over. Factoringmaatschappijen vragen vaak een bepaald percentage van het factuurbedrag als prijs voor de dienstverlening.

Waarom is factoring geschikt voor een groeiende onderneming?

Juist voor groeiende ondernemingen is factoring een mooie oplossing. Factormaatschappijen vinden de kredietwaardigheid van uw opdrachtgevers het belangrijkste. Zij zijn immers degene die het bedrag gaan betalen. Aangezien u, als groeiende onderneming, vaak nog niet zulke grote omzetten draait kan het lastig zijn om met de behaalde resultaten een financieringsvorm binnen te halen. Factoring biedt hierin een mooie uitkomst.

Contact Offerte aanvragen