Hoe vind ik als ZZP’er werk?

18 april 2016

Om uw business draaiende te houden als ZZP’er heeft u opdrachten nodig. Deze opdrachten zijn de brandstof van uw onderneming en hier kan u er geen genoeg van hebben! Hopelijk heeft u merendeel van het jaar genoeg opdrachten, maar het kan voorkomen dat er periodes zijn waarin u wat meer effort moet steken om een opdracht binnen te halen. Lees hier enkele tips hoe u als freelancer gemakkelijker werk kan vinden.

1. Blijf in contact met uw klanten

Klantenbinding! Uw klanten hebben al eens de keuze voor uw bedrijf gemaakt, dus waarom zouden ze dit niet nog een keer doen? Of nog beter, uw bedrijf aanraden bij een kennis!
Zorg ervoor dat u in contact blijft met uw huidige klanten, maar ook met uw oude klanten. Dit kan door middel van een nieuwsbrief of een telefonisch contactmoment bijvoorbeeld per kwartaal.
Blijf in het vizier bij uw klantenkring en zorg ervoor dat u degene bent aan wie ze denken als het om de dienstverlening/product gaat die u aanbiedt.

2. Bied uzelf aan!

Internet, de plek waar vraag en aanbod samen komen, mits u het op de goede plek zoekt! Er zijn veel platformen waar u uzelf kan aanbieden als interimmer/freelancer. Een voorbeeld van zo’n platform is 24/7 Interim.nl. Dit platform geeft u de mogelijkheid om uzelf aan te bieden als interimmer/freelancer voor interim-opdrachten. Via 24/7 Interim.nl kunnen potentiële opdrachtgevers zonder commerciële bemiddeling of tussenkomst contact met u zoeken.

3. Zoek in uw netwerk

Als ondernemer bouwt u een netwerk op en dit netwerk kunt u goed gebruiken op het moment dat u op zoek bent naar een opdracht. Maak gebruik van de gelegenheid dat u even in wat rustig vaarwater zit door eens bij te praten met uw netwerk. Misschien kan iemand uit uw netwerk u bij een potentiële klant introduceren? Mocht het niet baten dan schaadtlogo 24-7 het niet, want uw netwerk is waardevol en hier mag af en toe best wat aandacht aan gegeven worden!

Cashflow op gang houden tijdens een opdrachtloze periode?

Als u terecht komt in een opdrachtloze of opdrachtsluwe periode dan kan uw cashflow op gang houden een uitdaging zijn. Factoring kan hier een handje bij helpen! Door middel van factoring kan u uw facturen direct uit laten betalen, waardoor u de betalingstermijn niet hoeft af te wachten. Dit geeft u direct beschikking over liquide middelen, waardoor u de periode totdat u een nieuwe opdracht gevonden heeft kan overbruggen. Ook ná het vinden van een nieuwe opdracht kan factoring een uitkomst bieden, want de cashflow heeft een tijdje stil gelegen. Het afwachten van een betalingstermijn kan dan erg vervelend zijn. Factoring biedt u direct beschikking over uw geld, waardoor u door kan groeien als ondernemer!

Contact Offerte aanvragen