Hoe wordt uw factoringaanvraag beoordeeld?

18 maart 2014

Voor veel bedrijven kan factoring een interessante optie zijn. De reden waarom bedrijven gebruik maken van factoring zijn verschillend, sommige bedrijven gebruiken het om stijgende omzetten te kunnen faciliteren waar andere het gebruiken om bijvoorbeeld extra werkkapitaal te creëren bij seizoenspieken.
De eigenschappen van factoring zorgen ervoor dat ook startende bedrijven of bedrijven met een laag eigen vermogen in aanmerking komen voor deze alternatieve financieringsvorm. Voor het factoringbedrijf is niet de kredietwaardigheid van de aanvrager doorslaggevend maar juist de kredietwaardigheid van de opdrachtgever. Dit omdat het factoringbedrijf op basis van gestuurde verkoopfacturen een financiering zal verstrekken. De kredietwaardigheid van de opdrachtgever bepaald of deze verkoopfactuur naar alle waarschijnlijkheid ook betaald gaat worden.

Bij FreelanceFactoring krijgen wij dagelijks aanvragen van bedrijven op zoek naar een factoringoplossing. Normaal gesproken weten deze bedrijven al binnen 24 uur of wij ook daadwerkelijk factoring kunnen aanbieden. Bij het beoordelen van uw factoringaanvraag zullen wij de volgende zaken in overweging nemen:

  • Wat is uw totale financieringsbehoefte?
  • Wie zijn uw opdrachtgevers?
  • Wat is de gemiddelde betaaltermijn van uw opdrachtgevers?
  • In welke branche bent u actief?

De makkelijkste manier om uw factoringaanvraag in te dienen is door middel van ons offerteformulier. U vult de gevraagde gegevens in en op basis daarvan beoordelen wij of wij factoring kunnen aanbieden en wat in dat geval de kosten zullen zijn. Wij geven u de keuze om te bepalen welke facturen u wilt laten factoren en welke niet. Hierdoor behoudt u de controle over de bedrijfsvoering en schakelt u FreelanceFactoring alleen in op de momenten dat het ook daadwerkelijk nodig is.

In het geval u niet zeker weet of factoring voor u een goede oplossing is of als u meer informatie wilt hebben over de werkwijze kunt u altijd contact opnemen voor meer informatie. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Contact Offerte aanvragen