Is factoring ook wat voor mij?

10 mei 2012

Met factoring wordt bedoelt dat een extern bedrijf de afhandeling en inning van uw debiteuren overneemt. Het zorgt ervoor dat de cashflow van uw bedrijf verbetert en dat kapitaal, dat nog vast zit bij uw opdrachtgevers door een lange betalingstermijn, sneller vrij komt.

Om verschillende redenen kan het zo zijn dat u het eigenlijk niet kan veroorloven om te wachten op de betaaltermijn van uw opdrachtgever. In dat geval kan factoring een goede oplossing zijn. Doordat uw facturen vrijwel direct worden uitbetaald beschikt u meteen over het geld waar u recht op heeft. Dit geeft u de ruimte om te investeren in nieuwe opdrachten, uw leveranciers te betalen of gewoonweg te leven.

Naast dat u door gebruik te maken van een factormaatschappij direct uw facturen betaald krijgt, biedt het nog een ander groot voordeel: geen debiteurenbeheer!. Als ondernemer hoeft u nooit meer achter een opdrachtgever aan te jagen die niet op tijd betaald. Dit scheelt u niet alleen tijd, maar is ook prettig voor uw klantrelatie. Deze kan puur commercieel blijven zonder dat u af en toe de boekhouders pet hoeft op te zetten om te vragen wanneer er betaald wordt.

FreelanceFactoring is gespecialiseerd in factoringdiensten voor zzp’ers en groeiende mkb’ers. Door facturen binnen 3 dagen te betalen krijgen ondernemers de ruimte om te groeien. Een belangrijk aspect van onze dienstverlening is dat wij altijd alle gemaakte afspraken tussen ondernemer en opdrachtgever overnemen. Hierdoor wordt geen enkele relatie onnodig op de proef gesteld.

Als u vragen of meer informatie wilt ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button.

Contact Offerte aanvragen