Volgens onderzoek van de KVK is er gebleken dat het aantal ZZP’ers stijgt. Tweederde van alle ondernemers zijn op dit moment ZZP’er. In januari stond het totaal aan ZZP’ers geregistreerd in het Handelsregister van de KVK op een aantal van 1.162.562: dit is 31 procent meer dan 5 jaar geleden.

Wel de lusten, niet de lasten

Misschien heb jij al jaren de droom om voor jezelf te beginnen. Alleen nog maar werk doen waar jij plezier uithaalt en waar je goed in bent. Onafhankelijk werken, waarbij je een eigen plan voert. Het enige nadeel is het verlies van een stukje zekerheid. Je ontvangt nu niet meer op dezelfde dag in de maand loon, maar je moet wachten op de betalingstermijn van je klant.

De verwachtte betaaldatum van je factuur wordt nu het nieuwe ”loon” moment. Oftewel het moment dat je de beschikking krijgt over je geld. Hierbij moet je rekening houden dat je zelf verantwoordelijk bent voor het debiteurenbeheer. Mocht je factuur niet betaald worden op de verwachtte betaaldatum, dan moet je hier zelf actie op ondernemen.

Creëer zekerheid door gebruik te maken van factoring

Door gebruik te maken van factoring heb je geen last van de betalingstermijn van je klant. Wij betalen je factuur namelijk direct uit. Daarnaast nemen wij de administratieve afhandeling van je factuur ook over. Dit zorgt ervoor dat jij een commerciële klantrelatie kan behouden.

Je bent als je gebruik maakt van factoring 100% ZZP’er. Je geniet van alle vrijheden, je kiest werk waar jij je goed bij voelt, maar je facturen worden wel direct betaald. Welke facturen je via factoring laat verlopen bepaal jij. Zo hou jij de regie in handen.

Dagelijks spreken wij veel ondernemers van startende tot MKB’ers, maar één vraag die we vaak terug horen is ”kan ik niet sneller betaald krijgen?” Dat antwoord bieden wij. Dus ben jij ondernemer of wil je ondernemer worden, maar heb je geen zin en tijd om in onzekerheid te zitten over de betaaldatum van je factuur? Neem eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Het aantal ZZP’ers stijgt. Wil jij ook ZZP’er worden? Kijk eens op een platform als Ikwordzzp’er. Hier staat veel informatie op die handig is voor jou als startende ondernemer.