Elk bedrijf heeft behoefte aan cashflow. Echter slinken de opties om aan werkkapitaal te komen. Een banklening wordt bijvoorbeeld niet zo makkelijk meer verstrekt. Dit is mede gekomen door de recessie waarin Nederland zich heeft bevonden. Vooral voor de groep freelancers, zzp’ers en MKB’ers kan het een uitdaging vormen om een lening af te sluiten.  Gelukkig zijn er slimme ondernemers die nog steeds aan werkkapitaal weten te komen, zelfs wanneer banken geen zakelijke financiering willen geven. Deze ondernemers maken namelijk gebruik van factoring. Lees hier meer over de voordelen van factoring.

Factoring is een dienstverlening die de betalingstermijn van facturen overneemt. De betalingstermijnen van bedrijven variëren van 15 tot soms wel 90 dagen. Vooral lange betalingstermijnen kunnen voor jou, als ondernemer, een belemmering vormen. Je kan door gebruik te maken van factoring je lange betalingstermijn overbruggen. Het kan profijtelijk zijn om als ondernemer te begrijpen waarom factoring een oplossing kan bieden. Vandaar dat hieronder een overzicht te vinden is met de top acht voordelen van factoring:

Top acht voordelen van factoring

  1. Het biedt direct geld zonder schuld
  2. Geen langlopende contracten
  3. Kies zelf welke facturen je wilt factoren
  4. Goede financiële resultaten zijn niet vereist
  5. Beschikbaar voor nieuwe bedrijven
  6. Neemt het debiteurenbeheer over
  7. Behouden van een goede kredietwaardigheid
  8. Ontvang binnen 24 uur je factuurbedrag

Door middel van factoring worden de schulden niet verhoogd en is er toegang tot het broodnodige werkkapitaal en dit biedt de mogelijkheid voor ondernemers om te groeien.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van factoring? FreelanceFactoring is een factoringbedrijf, gevestigd in Rotterdam, en gespecialiseerd in factoring voor freelancers, zzp’ ers en het MKB. Hierbij worden geen minimale omzet- of factuureisen gesteld waardoor factoring voor elk bedrijf bereikbaar is.  Het team van FreelanceFactoring beantwoordt graag al je vragen over de factoring. Je kan via 010-2262185 contact opnemen met een van onze adviseurs, of stel je vraag via onze website.

Contact Offerte aanvragen