Banken worden steeds zuiniger met kredietverlening aan zelfstandigen en het MKB. Hierdoor zijn alternatieve vormen van krediet noodzakelijk. Diverse banken geven aan dat bedrijven op zoek moeten gaan naar alternatieve vormen van financiering. De reden hiervoor is dat banken de komende jaren hun kapitaalbuffers dienen aan te vullen door nieuwe wet en regelgeving. Het word hierdoor lastiger om een bancaire lening aan te vragen. Vooral de ZZP’ers en MKB’ers zullen hier de lasten van ervaren.

Banken verlenen minder krediet

Uit een vergelijkende studie naar kredietverlening aan het MKB van de OESO blijkt dat banken de afgelopen jaren minder krediet zijn gaan verlenen dan voor de kredietcrisis. ZZP’ers en MKB’ers kunnen het hierdoor moeilijk krijgen om een vorm van financiering rond te krijgen. Er zijn enkele eisen gesteld waar een bedrijf aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een banklening. Deze eisen zijn voor een ZZP’er en/of MKB’er lang niet altijd haalbaar. Doordat banken terughoudend zijn met kredietverstrekking komen veel bedrijven in de problemen. Vooral de kleinere bedrijven kunnen de dupe worden van deze tendens omdat banken zich vooral zullen concentreren op middelgrote en grote bedrijven.

Factoring

Het laten voorfinancieren van vorderingen kan een goed alternatieve zijn voor het aangaan van een banklening. ZZP´ers en MKB´ers zijn op deze manier niet langer afhankelijk van een banklening. FreelanceFactoring is een factoringbedrijf dat zich specifiek focust op het voorfinancieren van facturen van zzp’ers en kleine MKB’ers. Binnen 24 uur ontvangen klanten het bedrag waar ze recht op hebben. Hierdoor hebben ze direct beschikking over de benodigde liquide middelen zonder hiervoor een schuld aan te gaan. Deze liquide middelen kunnen ZZP’ers en MKB’ers gebruiken om groei te financieren of te investeren in een nieuwe opdracht.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button.

Contact Offerte aanvragen