Misschien dat je in eerste instantie van het woord factoring dacht ‘’ik heb geen idee wat het betekent’’, maar ook binnen deze term zijn er best een aantal begrippen waar bij je je vraagtekens kan zetten. In dit artikel bespreken we drie factoringtermen waar wij dagelijks een vraag over krijgen.

1. Kredietwaardigheid

De eerste van de drie factoringtermen die wij uitleggen is kredietwaardigheid. Wij zeggen altijd dat je alleen klant kan worden als je debiteuren kredietwaardig zijn, maar wat houdt kredietwaardigheid nu precies in. Simpel gezegd betekent het dat wij bekijken of jouw debiteur in staat is om zijn openstaande posten te betalen. In ons geval beoordelen we dat niet zelf, maar hebben we een partner die deze kredietwaardigheid voor ons controleert. Deze partner is een kredietverzekeraar en is gespecialiseerd in het beoordelen van de financiële situatie van bedrijven.

Op basis van onder andere jaarverslagen en betalingsgegevens vormen zij een oordeel over de kredietwaardigheid. Nu kan het voorkomen dat een debiteur niet kredietwaardig is bevonden, omdat er geen recente jaarcijfers zijn gepubliceerd. In een dergelijk geval kan het dus voorkomen dat een debiteur niet door de kredietverzekeraar heen komt, maar wel kredietwaardig is. In dit soort gevallen is het mogelijk om met je debiteur te bespreken of zij recente cijfers willen deponeren, zodat de kredietverzekeraar er alsnog naar kan kijken.

2. Factoring portal

Als klant van FreelanceFactoring, krijg je toegang tot je eigen persoonlijke inlogomgeving. Deze persoonlijke inlogomgeving noemen wij de factoring portal. Binnen deze portal kan je makkelijk je facturen bij FreelanceFactoring indienen en beheren.

Doormiddel van de factoring portal blijf je 24/7 up-to-date over de statussen van de ingediende facturen. Hierdoor blijf je zelf ‘’in control’’ over je facturen.

3. Klant limiet en opdrachtgever limiet

Als je klant bent geworden krijg je te maken met een klantlimiet en een opdrachtgeverslimiet. Het klantlimiet is het maximale bedrag dat jij via FreelanceFactoring gefinancierd kan krijgen. Een opdrachtgeverslimiet is het maximale bedrag waarvoor facturen richting de betreffende debiteur voorgefinancierd kunnen worden. Dit kan hoger, maar ook lager zijn dan je klantlimiet. Het maximale bedrag dat je via factoring kan krijgen is afhankelijk van beide factoren.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact Offerte aanvragen