De Rotterdamse Ondernemersprijs, een jaarlijkse prijs, voor gedreven ondernemers die met hun bedrijf de verschillende aspecten van goed ondernemen laten zien. Wij kunnen met trots zeggen dat wij in de top 3 zijn beland van genomineerden voor deze prijs. Op 21 november is het zover, dan is de prijsuitreiking! Om deze prijs te kunnen winnen hebben wij jouw hulp nodig. Wil jij ons helpen?

Natuurlijk willen wij graag een stukje van onze kennis met betrekking tot goed ondernemen met jullie delen. Vandaag geven wij dan ook een stukje van ons geheim voor goed ondernemen weg. Benieuwd naar onze 3 tips voor goed ondernemen? Lees snel verder!

Tip 1: Ondernemer ben je in hart en nier

Als je een onderneming start dan sta je natuurlijk 100% achter jouw idee. Je leeft voor dit idee en ziet het idee al helemaal uitgestippeld voor je. Dit is belangrijk, want een ‘’ondernemer’’ worden is niet een beroep wat je ‘’zomaar’’ uitkiest. Het is een roeping waar je volledig achter moet staan en ook voor moet gaan. Vergis je niet, want het is hard werken. Het idee van eigen tijden bepalen klinkt misschien verleidelijk, maar een ondernemer ben je voor 24 uur, 7 dagen per week.

Het klinkt misschien als een voor de hand liggende tip, maar je moet geloven in het idee waar jij als ondernemer aan gaat beginnen. Twijfel je of zie je veel beren op de weg? Ga dan goed bij jezelf na of het rendabel genoeg is om aan te beginnen. Zorg ervoor dat je goede opstartplannen hebt, maak een bedrijfsplan en schrijf je verwachtingen uit.

Tip 2: Maak gebruik van je netwerk

Als (startend) ondernemer heb je waarschijnlijk al een redelijk netwerk of ben je druk bezig deze op te bouwen. Maak hier gebruik van! Vier ogen zien meer dan twee, dus zoek partners om mee te sparren en maak gebruik van hun expertise.

Tip 3: Een rustige start

Als ondernemer zie je het natuurlijk al helemaal voor je. Luxe kantoorpanden, mooie auto’s waarbij de sky the limit is. Wees hierin realistisch. Begin je in een krakkemikkig zolderpandje en rij jij in je oude eend naar je afspraken toe? Dat siert je alleen maar, want het betekent dat je hard wilt gaan werken om jouw onderneming succesvol te laten worden. Daarbij is het ook slim, want een gigantische startinvestering kan je snel de das om doen. Ga daarom goed na welke investeringen voor jou belangrijk zijn bij de start. Dit heb je dan natuurlijk al helemaal uitgewerkt en uitgeschreven in een prachtig businessplan. Dit businessplan is belangrijk, want dit wordt het fundament van jouw onderneming.

In 2012 is FreelanceFactoring opgezet door drie gedreven ondernemers. Het bedrijf is gestart op een kleine etage en is inmiddels doorgegroeid naar een mooi kantoorpand op het Oostplein in Rotterdam. Nu in 2016 is FreelanceFactoring genomineerd voor De Rotterdamse Ondernemersprijs. Wat zijn we trots! Vergeet jij niet je stem uit te brengen?

 

 

Contact Offerte aanvragen