Elke nieuwe klant die bij ons een aanvraag voor factoring indient heeft zijn of haar eigen verhaal. Sommige klanten hebben al jaren een bedrijf en worden opeens geconfronteerd met een opdrachtgever met een lange betaaltermijn. Andere zijn pas net gestart en hebben nog niet de mogelijkheid gehad om reserves op te bouwen. Weer een ander heeft factoring om een heel andere reden nodig. Dit maakt dat wij elke aanvraag als afzonderlijke factoring case behandelen. Wij zoeken samen met de klant naar de beste oplossing.

Omdat onze dienstverlening flexibel is kan een klant zelf kiezen welke facturen worden voorgefinancierd en welke niet. Wij bieden hier de mogelijkheid om een enkele factuur voor te laten financieren of om gedurende een aantal jaar de gehele omzet bij ons onder te brengen.

Factoring case

Onlangs zijn wij een samenwerking gestart met een ondernemer gespecialiseerd in het bemiddelen tussen IT-professionals en grote opdrachtgevers.  Deze ondernemer had de mogelijkheid om een aantal freelancers te plaatsen bij een grote opdrachtgever. Hiermee had de ondernemer de mogelijkheid om een flinke omzet te draaien. Helaas hanteert zijn opdrachtgever een betaaltermijn van 60 dagen terwijl de freelancers die hij inhuurt een betaaltermijn van 30 dagen eisen. Hierdoor ontstond een tekort aan werkkapitaal wat de ondernemer op het randje van een faillissement bracht.  Bij toeval is deze ondernemer gewezen op de mogelijkheid om middels factoring een voorfinanciering te ontvangen op verkoopfacturen. Door gebruik te maken van factoring is de benodigde ruimte gecreëerd om ingehuurde zzp’ ers op tijd te betalen. Hierdoor kon niet alleen een aanstaand faillissement worden afgewend maar was de betreffende ondernemer zelfs instaat om een extra groei te realiseren.

Wil je ook meer informatie over de dienstverlening van FreelanceFactoring of ben je benieuwd hoe factoring kan helpen? Kijk eens op www.freelancefactoring.com of neem contact op met een van onze medewerkers via 010-2262185.