Als je onderneming snel groeit en je personeel aan wilt nemen, maar hier niet de benodigde liquiditeit voor heeft, dan kan factoring hierbij helpen. In dit artikel bespreken wij hoe factoring financiering van nieuw personeel kan bieden door middel van een case. 

Een korte introductie

Dit sterk groeiende ICT bedrijf, gevestigd in Rotterdam, richt zich op MKB en non-profitorganisaties. Het bedrijf biedt ondersteuning op het gebied van ICT vraagstukken en onderscheidt zich door de extra aandacht die zij verzorgen na het leveren van een dienst. Excellent beheer, onderhoud en het up-to-date houden van de geleverde systemen staan hoog in het vaandel.

Nieuw personeel

Het ICT bedrijf heeft net de stap gemaakt om te verhuizen naar een groter en professioneler kantoor in een centraal gelegen gebied binnen Rotterdam. Deze stap was nodig vanwege de expansie in personeel.  Uiteraard brengt het inhuren van nieuw personeel extra kosten met zich mee. Zeker als dat personeel wordt ingezet op opdrachten voor opdrachtgevers met lange betalingstermijnen. De salaris- of inhuurkosten moeten in dit geval worden voorgefinancierd uit eigen zak, maar nu de huurkosten hoger zijn geworden vormt dit een probleem.

Financiering van nieuw personeel

FreelanceFactoring biedt een oplossing voor de financiering van nieuw personeel door factoring aan te bieden. Op deze manier beschikt het ICT bedrijf direct over de benodigde liquiditeit om de loon- of inhuurkosten te kunnen financieren. Daarnaast zorgt factoring er voor dat de behaalde winstmarges direct vrij komen. Het ICT bedrijf kan nu verblijven in het gewenste pand en hebben door factoring het (tijdelijke) cashflow probleem opgelost.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die factoring kan bieden? FreelanceFactoring is een factoringbedrijf dat zich focust op factoring voor zzp’ers, freelancers en kleine mkb’ers. Op FreelanceFactoring.com vind je meer informatie over de dienstverlening en kan je vrijblijvend een offerte opvragen. Liever telefonisch contact? Dan bereik je ons op 010-2262185, wij staan je graag te woord!

Contact   Offerte aanvragen