Als eigenaar van een groeiende zaak, kan je tegen grote uitgaven aanlopen. Investeringen in productiemiddelen of personeel horen bij de groeifase. Een lening bij een bank is in veel gevallen geen optie. Toch moet het geld ergens vandaan komen. Factoring is in dit soort situaties een ideale optie. Door facturen te laten voorfinancieren beschik je eerder over liquide middelen en je bent niet langer afhankelijk van de betaaltermijn van opdrachtgevers. Doordat je cashflow naar voren wordt gehaald, krijg je meer ruimte om te investeren en te groeien.

Hoe werkt factoring precies?

Factoring is een dienstverlening waarbij je, als ondernemer, je factuur kan verkopen aan een factormaatschappij. De factormaatschappij betaald je factuur direct aan je uit en neemt hiermee de betalingstermijn over. Factoringmaatschappijen vragen vaak een bepaald percentage van het factuurbedrag als prijs voor de dienstverlening.

Waarom is factoring geschikt voor een groeiende onderneming?

Juist voor groeiende ondernemingen is factoring een mooie oplossing. Factormaatschappijen vinden de kredietwaardigheid van je opdrachtgevers het belangrijkste. Zij zijn immers degene die het bedrag gaan betalen. Aangezien je, als groeiende onderneming, vaak nog niet zulke grote omzetten draait kan het lastig zijn om met de behaalde resultaten een financieringsvorm binnen te halen. Factoring biedt hierin een mooie uitkomst.

Contact Offerte aanvragen