Als ondernemer loop je altijd risico. Factoring kan een goede oplossing zijn om je ondernemersrisico te beperken en ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt ondernemen. Hieronder leggen wij uit hoe factoring je kan helpen.

Geen debiteurenbeheer

Nadat de factoringmaatschappij de facturen aan jou heeft uitbetaald, wachten zij de overeengekomen betalingstermijn af. Wanneer jouw debiteur onverhoopt niet op tijd betaald, neemt de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer van je over. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het versturen van herinneringen en het nabellen van je opdrachtgevers. Je hebt op deze manier tijd om je te richten op het ondernemen.

Geen faillissementsrisico

Als de factoringmaatschappij facturen voorfinanciert dan nemen zij niet alleen het debiteurenbeheer van je over, maar ook het faillissementsrisico. Jouw opdrachtgevers worden eerst grondig gecheckt, waarna de facturen van deze opdrachtgever verzekerd kunnen worden. Van deze check merkt je opdrachtgever overigens niets. Hierdoor is de factoringmaatschappij instaat het faillissementsrisico van je over te nemen. In het geval dat je debiteur failliet mocht gaan hoef je het bedrag dan ook niet terug te betalen.

Je hoeft geen lening af te sluiten bij de bank

Voor veel ondernemers is het lastig om bij de bank in aanmerking te komen voor een lening. Zeker voor startende onderneming is dit het geval. Een factoringmaatschappij beoordeelt je aanvraag op basis van de kredietwaardigheid van je opdrachtgever. Dus ook als je een starter bent, kan je gebruik maken van factoring.

Je kan je richten op ondernemen en doorgroeien!

Veel opdrachtgevers hanteren een lange betalingstermijn. Dit kan voor (startende) ondernemers erg lastig zijn. Je moet wachten op de betalingstermijn van je opdrachtgever, terwijl je dat geld nu juist zo goed kan gebruiken. Factoring kan hiervoor de ideale oplossing zijn. Een factoringmaatschappij betaalt je factuur direct uit. Je werkkapitaal groeit hierdoor, zodat jij je onderneming kan laten groeien!

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring richt zich speciaal op ZZP’ers en weet hierdoor precies tegen welke problemen zij aanlopen. Bij FreelanceFactoring krijgt jij je facturen binnen 24 uur uitbetaald, zodat je snel je werkkapitaal kan laten groeien!

Contact Offerte aanvragen