Met factoring wordt bedoelt dat een extern bedrijf de afhandeling en inning van je debiteuren overneemt. Het zorgt ervoor dat de cashflow van je bedrijf verbetert en dat kapitaal, dat nog vast zit bij je opdrachtgevers door een lange betalingstermijn, sneller vrij komt.

Om verschillende redenen kan het zijn dat je het eigenlijk niet kan veroorloven om te wachten op de betaaltermijn van je opdrachtgever. In dat geval kan factoring een goede oplossing zijn. Doordat je facturen vrijwel direct worden uitbetaald beschik je meteen over het geld waar je recht op heeft. Dit geeft je de ruimte om te investeren in nieuwe opdrachten, je leveranciers te betalen of gewoonweg te leven.

Naast dat je door gebruik te maken van een factormaatschappij direct je facturen betaald krijgt, biedt het nog een ander groot voordeel: geen debiteurenbeheer! Als ondernemer hoef je nooit meer achter een opdrachtgever aan te jagen die niet op tijd betaald. Dit scheelt je niet alleen tijd, maar is ook prettig voor de klantrelatie. Deze kan puur commercieel blijven zonder dat je af en toe de boekhouders pet hoeft op te zetten om te vragen wanneer er betaald wordt.

FreelanceFactoring is gespecialiseerd in factoringdiensten voor zzp’ers en groeiende mkb’ers. Door facturen binnen 24 uur te betalen krijgen ondernemers de ruimte om te groeien. Een belangrijk aspect van onze dienstverlening is dat wij altijd alle gemaakte afspraken tussen ondernemer en opdrachtgever overnemen. Hierdoor wordt geen enkele relatie onnodig op de proef gesteld.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button.

Contact Offerte aanvragen