Jouw factuur eerder of direct betaald krijgen? Met behulp van factoring worden facturen direct uitbetaald. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van de betaaltermijn van jouw opdrachtgever. Als ondernemer heb je het liefst dat al je facturen direct betaald worden. Helaas werkt het in de praktijk anders. Veel ondernemers hebben te maken met opdrachtgevers die regelmatig de afgesproken betaaltermijn overschrijden. Zeker voor kleine ondernemers zoals zzp’ers en freelancers kan dit direct liquiditeitsproblemen met zich meebrengen. Factoring kan in dit soort gevallen onmiddellijk een oplossing bieden. Door middel van een factoringconstructie worden al je facturen direct betaald en ben je onafhankelijk van de betaaltermijn van je opdrachtgever.

Wat is factoring?

Gebruik maken van factoring betekent dat je nooit meer hoeft te wachten op de betaaltermijn van jouw opdrachtgever. De factormaatschappij betaalt direct tot 97% van de factuurwaarde. Vervolgens wachten wij op de betaaltermijn van jouw opdrachtgever

Hoe werkt het?

Nadat jij de afgesproken dienst hebt geleverd, verstuur je de factuur naar zowel de opdrachtgever, als het factoringbedrijf. Voor deze factuur gebruik je jouw eigen factuur lay-out met als enige verschil dat nu het rekeningnummer van het factoringbedrijf wordt vermeld. Zodra het factoringbedrijf de factuur ontvangt, wordt direct het bedrag waar jij recht op hebt overgemaakt. De opdrachtgever betaalt na het verstrijken van de betaaltermijn het factuurbedrag aan het factoringbedrijf.

Wat kost het?

Factoringbedrijven berekenen in de regel een percentage van het factuurbedrag als factoringkosten. Deze kosten liggen gemiddeld tussen de 2% en 8% van het factuurbedrag en variëren al naar gelang het risicoprofiel van de opdrachtgever, het factuurbedrag en de betaaltermijn.

Over FreelanceFactoring.com

FreelanceFactoring.com maakt factoring bereikbaar voor kleine ondernemers. Doordat wij geen minimale omzet hanteren, is onze dienstverlening ideaal voor ondernemers met een totale financieringsbehoefte tot ongeveer 30.000 euro per maand. In dit artikel lees je meer over de unieke dienstverlening van FreelanceFactoring.com.

Waarom FreelanceFactoring.com:

  • Directe uitbetaling van jouw facturen
  • Geen minimum factuurbedragen
  • Geheel flexibele contracten
  • Gebruik je eigen factuur lay-out
  • Speciaal voor zzp’ ers, freelancers en kleine ondernemers

Jouw factuur eerder of direct betaald krijgen?
Kijk op www.freelancefactoring.com voor meer informatie of bel naar 010-2262185.

Contact   Offerte aanvragen