Jouw factuur eerder of direct betaald krijgen? Met behulp van factoring worden facturen direct uitbetaald. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van de betaaltermijn van jouw opdrachtgever. Als ondernemer heb je het liefst dat al je facturen direct betaald worden. Helaas werkt het in de praktijk anders. Veel ondernemers hebben te maken met opdrachtgevers die regelmatig de afgesproken betaaltermijn overschrijden. Zeker voor kleine ondernemers zoals zzp’ers en freelancers kan dit direct liquiditeitsproblemen met zich meebrengen. Factoring kan in dit soort gevallen onmiddellijk een oplossing bieden. Door middel van een factoringconstructie worden al je facturen direct betaald en ben je onafhankelijk van de betaaltermijn van je opdrachtgever.

Wat is factoring?

Gebruik maken van factoring betekent dat je nooit meer hoeft te wachten op de betaaltermijn van jouw opdrachtgever. De factormaatschappij betaalt direct tot 97% van de factuurwaarde. Vervolgens wachten wij op de betaaltermijn van jouw opdrachtgever.

Hoe werkt het?

Nadat jij de afgesproken dienst hebt geleverd, verstuur je de factuur naar zowel de opdrachtgever, als het factoringbedrijf. Voor deze factuur gebruik je jouw eigen factuur lay-out met als enige verschil dat nu het rekeningnummer van het factoringbedrijf wordt vermeld. Zodra het factoringbedrijf de factuur ontvangt, wordt direct het bedrag waar jij recht op hebt overgemaakt. De opdrachtgever betaalt na het verstrijken van de betaaltermijn het factuurbedrag aan het factoringbedrijf.

Wat kost het?

Factoringbedrijven berekenen in de regel een percentage van het factuurbedrag als factoringkosten. Deze kosten liggen gemiddeld tussen de 2% en 8% van het factuurbedrag en variëren al naar gelang het risicoprofiel van de opdrachtgever, het factuurbedrag en de betaaltermijn. Bij ons varieert het percentage tussen de 1,5% en 5%, lees hier meer over de kosten.

Welke acties kun je vooraf zelf uitvoeren?

Wil je je facturen snel betaald krijgen? Zonder eerst gebruik te maken van factoring? Dan hebben we enkele tips voor je welke acties je zelf vooraf kunt uitvoeren.

 • Verstuur je factuur
  Wacht niet te lang met het versturen van je factuur. Indien je het product of dienst hebt geleverd kun je vrijwel direct de factuur sturen. Uiteraard voorzien van de betalingstermijn, datum en verdere verplichte informatie. Dit werkt efficiënt, want zo blijft je niet zitten met administratie dat je nog moet uitvoeren.
 • Maak betalen nog makkelijker
  Zorg ervoor dat de factuur zo gemakkelijk mogelijk betaald kan worden. Je kunt er namelijk voor kiezen om een iDeal-koppeling toe te voegen. Zo maak je het je debiteur(en) gemakkelijk om de betaling te verrichten. Zij hoeven niet eerst meerdere stappen te ondernemen binnen hun bankomgeving, maar kunnen nu snel overmaken met een druk op de knop.
 • Bel je debiteur op
  Heb je je betaling nog niet ontvangen? Neem het initiatief en bel jouw debiteur op. Wellicht is de factuur in de spam belandt of niet aangekomen. Door te bellen benadruk je de aandacht op jouw openstaande factuur. Zorg voor duidelijke afspraken rondom de betalingstermijn en wanneer je de betaling kunt verwachten.
 • Verstuur herinneringen (en aanmaningen)
  Zorg dat je je betalingsherinnering van jouw openstaande factuur tijdig verstuurd. Stuur na afloop van de betalingstermijn direct de eerste herinnering. Blijft betaling nog steeds uit? En krijg je je debiteur niet te pakken? Stuur op tijd een tweede herinnering of aanmaning met eventuele consequenties van de uitblijvende betaling.
 • Incassobureau inschakelen
  Schakel een incassobureau in, zodra blijkt dat je de factuur zelf niet meer kunt innen. Een  incassobureau neemt het debiteurenbeheer van je over. Het incassobureau handelt vaak op een meer dwingende manier, waarmee ze jouw debiteur alsnog proberen aan te sporen om te betalen.

Over FreelanceFactoring.com

FreelanceFactoring.com maakt factoring bereikbaar voor kleine ondernemers. Doordat wij geen minimale omzet hanteren, is onze dienstverlening ideaal voor ondernemers met een totale financieringsbehoefte tot ongeveer 30.000 euro per maand. In dit artikel lees je meer over de unieke dienstverlening van FreelanceFactoring.com.

Waarom FreelanceFactoring.com:

 • Directe uitbetaling van jouw facturen
 • Geen minimum factuurbedragen
 • Geheel flexibele contracten
 • Gebruik je eigen factuur lay-out
 • Speciaal voor zzp’ ers, freelancers en kleine ondernemers

Jouw factuur eerder of direct betaald krijgen?
Kijk op www.freelancefactoring.com voor meer informatie of bel naar 010-2262185.

Contact Offerte aanvragen