Op het moment dat het goed gaat met je bedrijf en je rond komt van de inkomsten die er binnenkomen, is financiering niet het eerste waar je aan denkt. In de praktijk zien we dan ook dat veel mensen pas op zoek gaan naar financiering op het moment dat zij het nodig hebben. Daar is niets mis mee, maar je kan dit moment voor zijn. Juist op het moment dat het goed gaat met je bedrijf is gebruik maken van factoring slim. Laat je bedrijf groeien door gebruik te maken van factoring!

Bij de start van een bedrijf heb je een ambitie. Een ambitie om je onderneming succesvol te maken. Je bereikt dan ook een eerste mijlpaal als je kan leven van de verdiensten van je onderneming. Op het moment dat het goed gaat met je onderneming kan het zijn dat je onderneming tegelijkertijd flink aan het groeien is. Opdrachten worden groter, er moeten investeringen gedaan worden en de tijd is aangebroken om op zoek te gaan naar extra personeel. De kosten lopen op deze manier geleidelijk op.

Voorbeeldcase – Groei vormt een probleem?

Maaike is ondernemer en werkt als DTP’er. Ze heeft verschillende opdrachten lopen en het lijkt erop dat Maaike een grote opdracht kan binnenhalen. Deze opdracht kan zij niet alleen aan. Het moment is aangebroken dat Maaike opzoek gaat naar haar eerste werknemers.

Nu heeft Maaike berekend dat zij twee extra personen nodig heeft om de klus te klaren. Ze loopt alleen tegen een probleem aan. Een probleem, waardoor ze de opdracht eigenlijk niet kan aannemen.

De verkoopfacturen die Maaike verstuurd worden pas na 45 dagen betaald. Nu duurt het project een half jaar en heeft Maaike afgesproken met haar klant dat zij mag factureren na elke maand door middel van een deelfactuur. Dit betekent voor Maaike, dat na een maand hard werken, de eerste betalingstermijn van 45 dagen ingaat. De mensen die Maaike heeft ingehuurd moet zij na 30 dagen werken uitbetalen. Dit moet zij uit eigen zak financieren. Nu heeft Maaike altijd kleinere opdrachten gehad, waar zij prima van kan rondkomen. Echter heeft zij nooit een buffer opgebouwd. Het voorfinancieren van de lonen vormt nu een probleem.

Groei financieren met factoring

Door gebruik te maken van factoring heeft Maaike de opdracht aan kunnen nemen. FreelanceFactoring betaalt de facturen van Maaike direct aan haar uit. Hierdoor heeft Maaike direct beschikking over haar liquide middelen en kan zij haar personeel zonder problemen uitbetalen.

FreelanceFactoring wacht, voor Maaike, op de betalingstermijn van haar klant. Daarnaast monitort FreelanceFactoring de betaling van de factuur. Op het moment dat de factuur niet betaald wordt op de verwachte betaaldatum neemt FreelanceFactoring het debiteurenbeheer op zich. Maaike heeft hierdoor geen omkijken naar de afhandeling van de factuur. Hierdoor kan zij haar tijd en energie steken in haar opdrachten en het ondernemen zelf!

In de case is te lezen hoe een groeiende onderneming haar groeiambities na kan streven door gebruik te maken van factoring. Ook is te lezen in de case hoe je, als het goed gaat met je bedrijf, de cashflow op gang kan houden. Maaike haar ogen hadden ook groter kunnen zijn dan de inhoud van haar portemonnee. Had zij de opdracht aangenomen zonder gebruik te maken van factoring was zij in een financiële spagaat terecht gekomen. Dit had de financiële situatie van haar onderneming ernstig in gevaar kunnen brengen. Gelukkig was Maaike deze situatie voor en heeft zij zonder problemen en zonder een schuld aan te gaan een grote opdracht kunnen aannemen.

Contact Offerte aanvragen