Facturen laten voorfinancieren door FreelanceFactoring heeft verschillende voordelen. Als ondernemer beschik je direct over een groot gedeelte van het factuurbedrag waardoor je niet langer afhankelijk bent van de betaaltermijn van opdrachtgevers. Daarnaast neemt het factorbedrijf het debiteurenbeheer over, dit scheelt werk en irritatie en houd de klantrelatie optimaal.

Opdrachtgevers en factoring

Wat vele ondernemers als een nadeel zien, is dat opdrachtgevers te weten komen dat de ondernemer gebruik maakt van factoring. Wat zal de opdrachtgever denken van het feit dat je gebruik maakt van factoring? Geeft dit mijn bedrijf geen reputatieschade? Dit zijn veel gehoorde, en terechte, vragen die bij veel zzp’ers en ondernemers naar boven komen wanneer ze factoring overwegen.  Maar de meeste opdrachtgevers zullen niet verbaasd zijn wanneer je uitlegt dat jouw facturen worden voorgefinancierd door een factoringbedrijf en veel gevallen zullen ze hier juist blij mee zijn.

Het is tenslotte de opdrachtgever die de betalingscondities vaststelt. Zzp’ers hanteren het liefst een betaaltermijn van 14 dagen maar inhurende partijen kunnen vaak niet sneller betalen dan na 45 of 60 dagen. Daarnaast is de dienst waarvoor de factuur wordt verstuurd al geleverd, het maakt de opdrachtgever dan ook niet uit aan wie ze de factuur moeten betalen. Als laatste kan worden opgemerkt dat opdrachtgevers zelf ook vaak gebruik maken van factoring constructies. Voor grote bedrijven is factoring al jaren vanzelfsprekend en noodzakelijk om te overleven. Alleen voor zzp’ers en kleinere ondernemers is deze dienstverlening relatief nieuw.

Een goede samenwerking

Gebruik maken van een factoringbedrijf geeft je bedrijf een professionele uitstraling. Het geeft aan dat je bezig bent met de continuïteit van je onderneming en dat je groeiambities hebt. Ook het debiteurenbeheer pakt een factoringbedrijf professioneel en zakelijk aan. Dit zorgt voor een optimale klantrelatie. Jij als ondernemer kan je focussen op de commerciële relatie met opdrachtgevers, het factoringbedrijf regelt de rest.

FreelanceFactoring is een factoringbedrijf dat gespecialiseerd is in factoring voor zzp’ers en kleine ondernemers. Door te werken met lage minimum factuurbedragen en direct opzegbare contracten is de dienst zeer flexibel en geschikt voor elke zelfstandige. Kijk voor meer informatie over de dienstverlening op  www.freelancefactoring.com.