Als startende ZZP’er komt er veel op je af. Na een relatief veilige periode waarin alles geregeld was, moet je nu opeens zelf alle administratieve zaken regelen. Een van deze zaken is je salaris. Waar je vroeger op een vaste dag in de maand salaris kreeg, hangt dit nu volledig af van het betaalmoment van je opdrachtgever. Als je meerdere opdrachtgevers hebt, kan het zijn dat dit betaalmoment per opdrachtgever verschilt. De één betaalt na 30 dagen, de ander pas na 60 of soms wel 90 dagen. Zeker als beginnende ZZP’er kan dit lastig zijn.

Zo kan het voorkomen dat je een periode geen inkomsten binnen ziet komen, omdat je geld vast zit in facturen. Dit is vervelend, want het kan ervoor zorgen dat je in de problemen raakt met je cashflow. Reserves kunnen een alternatief bieden om in dergelijke situaties steun te bieden. Echter als beginnende ondernemer zijn reserves vaak nog schaars en is dit geen optie. Factoring kan in deze situatie een oplossing bieden. Je facturen binnen 24 uur uitbetaald krijgen, dat is de dienstverlening van FreelanceFactoring. Wij nemen de betalingstermijn van je facturen over, waardoor je direct beschikking heeft over je liquide middelen.

Als startende ondernemer biedt factoring een voordeel, want de kredietwaardigheid van je bedrijf wordt niet aangetast. Het geld wat je ontvangt is immers je eigen verdiende geld. Je gaat dus geen schuld aan. Daarnaast neemt FreelanceFactoring het debiteurenbeheer over. Dit betekent dat je meer tijd over hebt voor de essentiële zaken binnen het ondernemen, zoals het binnenhalen van opdrachten.

FreelanceFactoring biedt factoring aan voor ZZP’ers en MKB’ers. Interesse in factoring? Of wil je meer weten over de dienstverlening van FreelanceFactoring? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Contact Offerte aanvragen