Iedere ondernemer krijgt weleens te maken met een onbetaalde factuur. Dit is natuurlijk erg vervelend en kan in sommige gevallen voorkomen worden. Wij geven je een aantal tips om betalingsproblemen te voorkomen, want voorkomen is immers beter dan genezen.

Check je opdrachtgever

Informatie over de kredietwaardigheid is in de fase voor aanvang van de opdracht van belang. Wil je het risico beperken doe dan een creditcheck. Dit is een onderzoek naar de kredietwaardigheid van een bedrijf. Je vraagt zo’n check aan bij bijvoorbeeld Creditsafe. Een creditcheck uitvoeren is geen teken van wantrouwen richting je opdrachtgever, daarnaast merkt je opdrachtgever hier niks van. Blijkt uit de check dat je opdrachtgever niet kredietwaardig is? Overweeg dan of je wel zaken wilt doen met deze partij en vraag eventueel om vooruitbetaling.

Wees duidelijk

Voor een opdrachtgever is het van belang dat alles duidelijk is. Zorg ervoor dat de factuur aan alle eisen voldoet en dat de juiste tenaamstellingen gebruikt worden. Spreek een duidelijke betalingstermijn af met je opdrachtgever. Het is erg belangrijk dat je dit duidelijk op de overeenkomst en de factuur zet. Deze termijn moet strikt gehandhaafd worden. Zodra je hier soepel mee omgaat kan je ervan uitgaan dat uw opdrachtgevers dat ook gaan doen. Daarnaast leg je de betalingstermijn en –voorwaarden vast de algemene voorwaarden. Doordat je algemene voorwaarden opstelt sta je juridisch gezien altijd sterk.

Direct facturen

Stuur de factuur direct na de levering van het product of de dienst. Als je geen haast hebt met het versturen van een factuur zal je opdrachtgever geen haast hebben met de betaling. Stuur de factuur direct naar de persoon waarvoor de factuur bedoeld is. Hierdoor voorkom je dat de factuur van de ene persoon naar de ander wordt verstuurd wat voor onnodige vertraging zorgt.

Stuur direct een herinnering

Betaald de opdrachtgever niet binnen de afgesproken betalingstermijn stuur dan direct een herinnering na de vervaldatum van de factuur. Wordt de factuur alsnog niet betaald neem dan binnen vijf dagen na de eerste herinnering contact op met je opdrachtgever. Kies je ervoor om dit contact telefonisch op te nemen spreek dan een betaaldatum af. Noteer hierbij wie je gesproken hebt en leg deze afspraak per e-mail vast. Op deze manier heb je altijd een referentie punt op het moment dat de factuur op de afgesproken betaaldatum niet betaald wordt.

Geen betalingsproblemen? Kies voor FreelanceFactoring

Wil je betalingsproblemen vermijden dan kan je kiezen voor factoring. FreelanceFactoring neemt je factuur over en zorgt ervoor dat het factuurbedrag binnen 24 uur op je rekening staat. Je hoeft je geen zorgen te maken over een mogelijk faillissement van je opdrachtgever. FreelanceFactoring neemt namelijk het faillissementsrisico over. Daarnaast neemt FreelanceFactoring je debiteurenbeheer over. Dit bied je als ondernemer gemak en kan je veel tijd besparen.

Contact Offerte aanvragen