Goed nieuws voor zelfstandigen! Uit een zelfstandig onderzoek van de ING is gebleken dat het uurloon van zelfstandigen sinds 2013 met 15% is gestegen. Voor werknemers bedraagt de stijging slechts 5%. Gezien deze stijging lijken zzp’ers meer te profiteren van de krapte van de arbeidsmarkt dan werknemers.

Uurloon van zzp’ers stijgt

Een stijging van het uurloon betekent automatisch dat er hogere facturen de deur uit gaan. Dit is natuurlijk altijd positief! Waar je echter als ondernemer rekening mee moet houden is de betalingstermijn. Anders dan een werknemer ontvang jij niet op een specifiek moment in de maand je salaris. Jij stuurt een factuur en wacht daarna de betalingstermijn af.

Betalingstermijn

Een gemiddelde betalingstermijn in Nederland bedraagt tussen de 30 á 35 dagen. Dit betekent dus ook dat je 30 tot 35 dagen moet wachten totdat jij je geld krijgt. Vergeet daarnaast niet dat jij goed in de gaten moet houden of je facturen betaald worden binnen deze termijn. Mocht jouw factuur niet binnen de betalingstermijn betaald worden dan ben je zelf verantwoordelijk om hier actie op te ondernemen.

Ondernemersrisico

Het monitoren en het opvolgen van het debiteurenbeheer is een klusje wat zeer tijdrovend kan zijn. Ook is het een klusje wat vaak niet als het leukste gedeelte van het ondernemen gezien wordt. Opeens zit je met een financiële pet op tegenover je klant, terwijl dit normaliter een commerciële pet is en niet iedere ondernemer voelt zich hier prettig bij. Daarnaast kan het ook best spannend zijn, want misschien had je al twijfels over de financiële positie van je klant en als je factuur dan onbetaald blijft kan dit voor spanning zorgen.

Toch horen betalingstermijnen, debiteurenbeheer en daarbij een stukje onzekerheid over de financiële positie van je klant bij het ondernemen. Het valt allemaal onder het ondernemersrisico. Ben jij op zoek naar manieren om het ondernemersrisico te verkleinen? Factoring kan je een antwoord bieden.

Factoring

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur, ongeacht de betalingstermijn, uitbetaald. FreelanceFactoring wacht op jouw beurt op de betalingstermijn. Daarnaast nemen wij het debiteurenbeheer over op het moment dat een factuur niet op tijd betaald wordt en ook het risico op faillissement verzekeren wij voor je.

Wil je een vrijblijvende factoring offerte ontvangen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Contact Offerte aanvragen