Het zelfstandig ondernemerschap kent vele voordelen, toch zitten er aan loondienst ook wat voordelen. Een daarvan is het vakantiegeld wat rond deze tijd uitgekeerd wordt. Het vakantiegeld biedt velen een leuke bijdrage binnen de zomerperiode. Geld wat besteedt kan worden aan een vakantie, leuke uitjes of voor een paar keer heerlijk uiteten. Het geeft ruimte voor wat extra’s, maar helaas als eigen ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van je eigen vakantiegeld.

Vakantiegeld

Als zelfstandig ondernemer zal je zelf wat moeten reserveren om iets extra’s te hebben voor de vakantie. Als je net een opdrachtgever heeft die wat langer doet over zijn betaling, kan het lastig zijn om geld uit de zaak te halen. Het geld zit in dit geval nog vast bij je opdrachtgever. Dit kan erg vervelend zijn als je hard hebt gewerkt voor een opdracht net voor de zomer, maar je vervolgens 30, 40 of soms wel 60 dagen op je geld moet wachten.

Factoring

Een voorschot ontvangen op je vorderingen kan in dit geval een oplossing zijn. FreelanceFactoring neemt je openstaande facturen over en betaald vrijwel direct je facturen uit. Er wordt geen minimaal contracttermijn gehanteerd, dit betekent dat je ook eenmalig gebruik kan maken van deze dienst. Ook het debiteurenbeheer voor de betreffende facturen wordt door FreelanceFactoring overgenomen. Je kan dus met een gerust hart op vakantie, zonder dat je zorgen hoeft te maken over de betaling van jouw opdrachtgever.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button.

Contact Offerte aanvragen