Overweeg jij om vanuit loondienst het ondernemerschap in te stappen? Dan feliciteren wij je graag! Een spannende stap, waarbij je veel overwegingen zal moeten maken. Zoals bij zoveel dingen in het leven zijn er voor -en nadelen te bedenken bij het ondernemerschap. Denk hierbij aan de vrijheid om te bepalen welke opdrachten je aanneemt, het bepalen van je eigen tijden, maar aan de andere kant verlies je een stuk zekerheid.

Van loondienst naar zzp’er

Op het moment dat je in loondienst werkt zijn er veel zekerheden waar je misschien (wel onbewust) van profiteert. Denk hierbij aan het vaste moment dat je loon ontvangt, de verzekering(en) die je in loondienst hebt of bijvoorbeeld het pensioen wat je op kan bouwen via je werkgever. Allemaal zaken waar je over na moet denken voordat je aan het ondernemerschap begint.

Startende onderneming financieren

In de periode van de start van je eigen bedrijf zal je tegen de vraag aanlopen ”hoe ga ik mijn onderneming financieren?” Dit is in beginsel namelijk best een lastig vraagstuk. Banken zijn namelijk niet happig op startende ondernemingen, waardoor je bent aangewezen op eigen middelen of de hulp van vrienden/familie.

Alternatieve financiering

Alternatieve financiering is ook een mogelijkheid voor startende ondernemers, dus perfect voor iemand die van loondienst naar zzp’er gaat. Een goed voorbeeld hiervan is factoring. Factoring is een alternatieve vorm van financiering waarbij facturen door een directe (vooruit) betaling liquiditeit ter beschikking stellen.

Factoring

De voordelen van factoring:

  • Directe uitbetaling
  • Geen debiteurenbeheer
  • Geen faillissementsrisico
  • Flexibele dienstverlening
  • Geen langlopende contracten
  • Geen minimale omzeteisen

Heb je vragen of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Contact Offerte aanvragen