Heb jij er als ondernemer wel eens over nagedacht om je facturen te verkopen aan een factoringbedrijf? Door deze verkoop heb je direct beschikking over je geld en hoef je de betalingstermijnen van je klanten niet af te wachten. Het verkopen van je facturen levert je een aantal voordelen op. Benieuwd hoe? Wij vertellen je meer.

Factoring

Een factoringbedrijf is een partij waar jij je facturen aan kan verkopen. Door het verkopen van je facturen krijg jij deze direct uitbetaald. Waar je normaliter een betaaltermijn van 30 dagen moet afwachten totdat je beschikking hebt over je liquide middelen, heb je hier nu binnen enkele dagen toegang toe. Dit zorgt ervoor dat jij direct weer kan (her)investeren of het geld kan gebruiken om het dagelijks leven te financieren.

Voordeel 1: Het levert tijd op

Factoring kan je tijd leveren. Dit komt doordat een factoringmaatschappij het debiteurenbeheer overneemt. Het debiteurenbeheer wordt door velen ondernemers gezien als een vervelend klusje. Niet alleen is het tijdrovend, ook vinden veel ondernemers het niet prettig om dit soort telefoongesprekken te voeren. Als ondernemer wil je graag op goede voet staan met je klanten. Dan is het vervelend om een gesprek te voeren over een openstaande factuur. De valkuil in deze is dan ook dat je vaak te vriendelijk blijft, terwijl er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden.

Een factoringbedrijf neemt het debiteurenbeheer van de ingediende facturen van je over. Het debiteurenbeheer wordt op een professionele manier uitgevoerd. Hierdoor houd je meer tijd over om je te richten op hetgeen dat echt belangrijk is; het ondernemen zelf.

Voordeel 2: Zekerheid

Wellicht heb je het weleens meegemaakt. Je staat op het punt om een deal te sluiten met een potentiële opdrachtgever. Toch knaagt er ergens een gevoel aan je dat je niet zo zeker bent dat je facturen uitbetaald gaan worden. Wat als deze partij failliet gaat? Een factoringbedrijf kan deze zorg bij je weg nemen, want het is mogelijk dat je debiteuren verzekerd worden tegen het faillissementsrisico.

Ieder factoringbedrijf heeft zijn eigen werkwijze. Let erop dat je bij het kiezen van een factoringbedrijf goed weet welke voordelen het bedrijf biedt en welke niet. Zo draag je bij sommige factoringbedrijven zelf de lasten van debiteurenbeheer of het risico op faillissement.

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring helpt je met beiden voordelen. Wij nemen je debiteurenbeheer over en handelen dit op een professionele manier voor je af. Daarnaast heb jij als klant volledig inzicht in de status van je facturen en de ondernomen acties van het debiteurenbeheer binnen je eigen online klantomgeving. Tevens verzekert FreelanceFactoring de facturen die in behandeling genomen worden tegen het faillissementsrisico.

Contact Offerte aanvragen