Onlangs werd er een arikel op NU.nl gepubliceerd met de titel ”Van je hobby je baan maken? Voor je het weet werk je met tegenzin”. De kern van de boodschap is dat het voor vele een droom is om passie in je werk te vinden, maar dat de keerzijde van het ondernemen hierbij vergeten wordt. Denk maar eens aan het ondernemersrisico, de administratie, de marketing en sales wat bij het ondernemen komt kijken.

Het is natuurlijk leuk als je een hobby hebt die kan uitgroeien tot een baan waar je daadwerkelijk je brood mee op tafel brengt. Doen wat je leuk vindt en daar nog betaald voor krijgen ook. Dat is het streven van velen. Waar niet iedereen aan denkt is dat een onderneming meer betekent dan het uitvoeren van hetgeen wat jij leuk vindt. Je moet rekening houden met veel zaken die nodig zijn om een onderneming staande en winstgevend te houden. De administratie is hierbij een belangrijk onderdeel.

Houd rekening met betalingstermijnen

De administratie heeft alles te maken met kosten en opbrengsten. Op het moment dat je voornamelijk B2B werkt dan ontvang je jouw opbrengsten pas nadat de betalingstermijn van je opdrachtgever is verstreken. Gemiddeld is dit een periode van bijna 30 dagen die je hierbij moet overbruggen. Vooral voor startende ondernemingen kan deze betalingstermijn een doorn in het oog vormen. Er is vaak nog geen buffer opgebouwd waar een startende onderneming op kan terugvallen.

Verminder je administratieve lasten

Er zijn verschillende partijen die jou kunnen ondersteunen bij de kanten die je zelf lastig vindt aan het ondernemerschap. Zo ook factoring. Factoring is een dienstverlening waarbij jouw facturen, ongeacht de betalingstermijn van je opdrachtgever, binnen 24 uur uitbetaald worden. Dit zorgt ervoor dat je direct beschikking hebt over je geld om je onderneming verder te laten groeien. Een groot voordeel van factoring is dat je eerder je geld krijgt, maar hier op de balans geen schuld voor aangaat. Het is immers je eigen geld dat je ontvangt, alleen wat eerder dan je verwacht. Daarnaast biedt factoring meer ondersteuning in je administratie, want ook je debiteurenbeheer wordt uit handen genomen en je faillissementsrisico is afgedekt.

Door gebruik te maken van FreelanceFactoring verminder je administratieve lasten. Zo kan jij je focussen op hetgeen wat jij leuk vindt. Van je hobby je onderneming maken wordt hierdoor haalbaar en wellicht een goed voornemen voor 2020..

Neem bij vragen of voor een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.

Neem contact op Vraag een vrijblijvende offerte aan