BTW wordt ook wel omzetbelasting genoemt en is een afkorting voor Belasting over de Toegevoegde Waarde. Als jij je aanmeldt bij de KVK wordt bepaald of je BTW-plichtig bent. Via de Belastingdienst ontvang je een brief waarin staat hoe en wanneer je in dat geval belastingaangifte moet doen. Je bent dan verplicht om over de prijs en alle bijkomende kosten van je goederen of diensten BTW te rekenen. BTW over zakelijke kosten is in de meeste gevallen aftrekbaar.

Tijdig belastingaangifte doen

De meeste ondernemers doen per kwartaal aangifte, maar er zijn ook uitzonderingen. Indien je per kwartaal meer dan €15.000,- aan BTW betaalt dan is de aangifte maandelijks en de aangifte is jaarlijks op het moment dat je minder dan €1883,- aan BTW per jaar betaalt. Afhankelijk van het tijdsbestek waarover je BTW betaalt ben je verplicht om binnen één maand na het einde van een kwartaal de opgegeven omzetbelasting te betalen.

Dit betekent in veel gevallen dat je wel al de BTW aan de Belastingdienst moet afdragen, terwijl je het geld nog niet van je debiteur hebt ontvangen. Dit kan financieel gezien een uitdaging zijn. Als ondernemer moet je dit geld namelijk tijdig reserveren. Het te laat betalen van BTW kan een flinke boete opleveren.

BTW factoring

BTW factoring kan een oplossing bieden voor dit probleem. Je kan jouw facturen verkopen aan een factoringbedrijf en hierdoor krijg je direct beschikking over je geld. Je hoeft de betalingstermijn van de factuur niet af te wachten en kan door het directe ontvangst van je geld zonder problemen de BTW betalen.

Op deze manier creëer je voorfinanciering van je BTW. Voorfinanciering van BTW door middel van BTW factoring geeft je enkele voordelen:

  • Je bent in staat om de BTW op tijd te betalen en voorkomt zo een boete.
  • Je kredietwaardigheid blijft gelijk. Je gaat immers geen schuld aan, want het geld dat je ontvangt is het geld waar je zelf hard voor hebt gewerkt. Echter ontvangt je het bedrag wat eerder dan gepland.
  • Je debiteurenbeheer wordt overgenomen. Dit heeft als voordeel dat je geen omkijken meer hebt naar de administratieve rompslomp rondom de factuur. Mocht je opdrachtgever te laat betalen, dan zorgt FreelanceFactoring ervoor dat het debiteurenbeheer op een nette en professionele manier wordt afgehandeld. Voor jou, als ondernemer, betekent dit dat je meer tijd hebt om je te focussen op het ondernemen en je behoudt een commerciële klantrelatie.
  • FreelanceFactoring neemt het faillisementrisico over. Mocht je opdrachtgever failliet gaan betekent dit dat je niet je geld kwijt bent.

FreelanceFactoring biedt BTW factoring aan voor zzp’ers en mkb’ers. Interesse in BTW factoring? Of wil je meer weten over de dienstverlening van FreelanceFactoring? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Contact Offerte aanvragen