Waarom groeit de populariteit van factoring? Daar zijn meerdere antwoorden op mogelijk maar in principe komt het neer op ”in aanmerking komen voor kapitaal”. Banken verstrekken krediet op basis van de financiële geschiedenis, cashflow en vragen onderpand aan de aanvragende partij. FreelanceFactoring kijkt voornamelijk naar de kredietwaardigheid van de opdrachtgever van de ZZP’er.

Veel van onze klanten komen niet in aanmerking voor een lening bij een bank met als reden dat de bedrijven niet lang genoeg bestaan (track record) of als reden dat er te weinig zekerheid wordt geboden. In andere gevallen komen onze klanten wel in aanmerking voor een lening, maar is het te lenen bedrag te weinig of duurt de aanvraagprocedure te lang. FreelanceFactoring kijkt niet naar de aanvrager maar juist naar de kredietwaardigheid van de opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij klanten die door banken worden afgewezen vaak wel van financiering voorzien. Wij helpen onze klanten hiermee te groeien tot een punt dat ze geen financiering meer nodig hebben.

Een andere reden waarom de populariteit van factoring groeit is dat factoring bedrijven uitgebreide credit checks doen op de klant en opdrachtgever. Onze klanten worden geïnformeerd over de kredietwaardigheid van hun opdrachtgevers. Voordat we de opdrachtgever(s) van klanten gaan factoren, voeren we grondige credit checks uit. Als de opdrachtgever niet door deze credit checks komt neemt onze klant vaak het advies over en doet geen zaken. Denk eens aan dat voordeel. Als klant krijg je hierdoor informatie die je helpt om belangrijke beslissingen te nemen als het gaat om toekomstige opdrachtgevers.
Een partnership met het juiste factoring bedrijf kan grote voordelen opleveren voor iedereen die naar een hoger niveau wil. En onthoud, het is niet alleen het geld.

Contact Offerte aanvragen