Natuurlijk doen we bij FreelanceFactoring ons uiterste best om je te helpen. En proberen we altijd mee te denken hoe wij je wél van dienst kunnen zijn. Echter kan het voorkomen dat je toch een afwijzing ontvangt. In dit artikel informeren wij je graag wat meer over hoe een afwijzing tot stand kan komen.

Waarom kom ik niet in aanmerking voor factoring? De reden voor een afwijzing kan niet altijd gegeven worden. Dit klinkt misschien gek, maar het gaat vaak om privacy gevoelige informatie. Hierdoor mogen onze medewerkers van de risicoafdeling deze informatie niet delen. Als je erover nadenkt is het dan ook helemaal niet zo gek. Jijzelf wilt immers ook niet dat er privacy gevoelige informatie van jou op straat gegooid wordt. Wat we wel met je kunnen delen zijn de verschillende componenten waarop een afwijzing gebaseerd kan worden.

1. Kredietwaardigheid van je debiteur

De allerbelangrijkste reden voor een afwijzing is de kredietwaardigheid van de debiteur. Als je debiteur niet kredietwaardig is bevonden dan kan je geen gebruik maken van de dienstverlening van FreelanceFactoring. Wat we hier wel altijd bij vermelden is dat dit geen reden hoeft te zijn om geen zaken met deze debiteur te doen. Het enige wat we wel als advies meegeven is om wat voorzichtiger te zijn. Spreek bijvoorbeeld een kortere betalingstermijn af of vraag of het mogelijk is een gedeelte vooraf te factureren.

2. Buitenlandse debiteur

FreelanceFactoring kan van dienst zijn met debiteuren binnen bijna alle landen in Noord- en West-Europa mits deze debiteuren kredietwaardig zijn. Landen die hierbuiten vallen worden (nog) niet door FreelanceFactoring in behandeling genomen.

3. Nederlandse onderneming

Het is van belang dat je onderneming in Nederland is gevestigd. Als je onderneming in het buitenland is gevestigd kan FreelanceFactoring de aanvraag niet in behandeling nemen.

Ieder factoringbedrijf hanteert zijn of haar eigen voorwaarden. Als je niet in aanmerking komt bij FreelanceFactoring, wil dat niet zeggen dat je niet in aanmerking komt voor factoring. Een andere aanvraag bij een concullega inschieten kan geen kwaad en andersom natuurlijk ook. Als je een keer bent afgewezen bij een andere factoringmaatschappij, doe gerust bij ons een aanvraag en wij kijken of wij je wél verder kunnen helpen.

Contact Offerte aanvragen