Ondernemers die klanten een betaaltermijn bieden krijgen te maken met cashflow issues. Wachten op het betaalmoment van een klant is een onnodige afleiding van je eigenlijke bedrijfsvoerin. Daarnaast zorgt het voor heel wat ergernissen. Daarom maken steeds meer ondernemers gebruik van factoring.

Wat is factoring?

Ondernemers die hun facturen laten factoren (voorfinancieren), sturen een kopie van de factuur naar de factormaatschappij. De factormaatschappij betaalt vervolgens vrijwel direct het factuurbedrag aan de ondernemer uit waarna ze wachten op de betaaltermijn van de klant.

Waarom ook jouw bedrijf profiteert van factoring

Ondanks dat er in contracten heldere betaaltermijnen afgesproken zijn blijven klanten herhaaldelijk te laat betalen. Dit zorgt voor onzekerheid en kan tijdelijke krapte creëren. Het grootste voordeel van factoring is de directe uitbetaling van facturen. Dit betekent dat een ondernemer zich geen zorgen meer hoeft te maken over het betaalmoment van zijn/haar opdrachtgever en dat eigen betaalverplichtingen kunnen worden nagekomen.

Een ander voordeel van factoring is dat de factormaatschappij naast de betaaltermijn ook het debiteurenbeheer overneemt. Factormaatschappijen zijn gespecialiseerd in debiteurenbeheer en zullen dit dan ook vaak beter en professioneler doen dan de ondernemer zelf. Klantrelaties zullen hierdoor optimaal blijven.

Omdat zzp’ers en freelancers normaal gesproken zelf verantwoordelijk zijn voor alle administratieve zaken is de uitbesteding van het debiteurenbeheer voor deze groep een groot voordeel.

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is een factormaatschappij die gespecialiseerd is in factoring voor zzp’ers en freelancers. Door te werken met lage minimum factuurbedragen en geen minimale omzet te eisen is de dienstverlening van FreelanceFactoring ideaal voor elke zelfstandige.