Factoring biedt je de ideale oplossing om jouw cashflow op gang te houden. Je ontvangt direct het geld waar je hard voor hebt gewerkt en hoeft door gebruik te maken van factoring niet meer te wachten op de betalingstermijn van je debiteur. Een betalingstermijn bedraagt gemiddeld 37 dagen. Deze betalingstermijn kan ervoor zorgen dat jouw geld ‘’vast’’ zit in facturen. Als jij dat geld nodig hebt om door te groeien, kan factoring ervoor zorgen dat je direct beschikking over dat geld heeft.

Betalingstroom

Veel ondernemers die gebruik maken van factoring vinden het prettig om hun debiteur hiervan op de hoogte te stellen. De aanleiding hiervoor is de wijziging van het rekeningnummer die je als ondernemer op jouw factuur moet aanpassen. Door gebruik te maken van factoring veranderd de betalingsstroom namelijk. Jij ontvangt het geld van de factoringorganisatie en de factoringorganisatie ontvangt op haar beurt het geld van jouw debiteur.

Bij het doorgeven van deze wijziging lichten de ondernemers hun debiteur in over het gebruik van factoring. Echter krijgen wij weleens de opmerking dat ondernemers het lastig vinden om te vertellen dat hij/zij gebruikt maakt van factoring. Iets wat in praktijk helemaal niet hoeft.

Ook voor de opdrachtgever vervelend

Betalingstermijnen zijn vaak ook voor opdrachtgevers vervelend om te hanteren, maar opdrachtgevers houden dit aan om de periode te overbruggen die nodig is om de factuur te verwerken. Denk hierbij aan de reis die een een factuur aflegt, voordat een factuur goedgekeurd en verwerkt is. De voornaamste reden voor deze reis/vertraging ligt vaak in de goedkeuring die door meerdere personen en afdelingen gegeven moet worden.

Ook al zou een opdrachtgever een kortere betalingstermijn willen hanteren is dit vaak niet haalbaar, omdat veel organisaties het niet kunnen realiseren deze looptijd te verkorten. Hierdoor kunnen opdrachtgevers het zelfs een geruststelling vinden dat ondernemers hun facturen via factoring laten verlopen, omdat zij zich dan geen zorgen hoeven te maken over de tijd waarop jij op jouw factuurbedrag moet wachten.

Factoring

Daarnaast is factoring juist vooral binnen grotere organisaties een bekend begrip en ook door grotere organisaties wordt er gebruik gemaakt van factoring. Sterker nog, in eerste instantie was factoring enkel beschikbaar voor bedrijven met een minimale omzet eis van een paar miljoen. Grote bedrijven zijn dus veelal bekend met de dienstverlening en de voordelen die het voor jou als ondernemer oplevert.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de gedachtes van je debiteur over het gebruik van factoring. Daarnaast ziet een debiteur het vaak als een teken van goed vertrouwen dat je hun zelf op de hoogte stelt van het verloop van je facturen via factoring.

Interesse in factoring? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op!

Contact Offerte aanvragen