Als je klant wilt worden van een factoringbedrijf, dan is het van belang dat je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Een van deze voorwaarden is bijvoorbeeld dat je een contract met je opdrachtgever moet hebben. In dit artikel vertellen wij je meer over de voorwaarden van factoring en waar je aan moet voldoen als je gebruik wilt maken van de dienst.

Kredietwaardigheid

Als eerste wordt de kredietwaardigheid van je opdrachtgever bekeken. De kredietwaardigheid geeft een indicatie over de mate waarin je opdrachtgever aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Het is één van de voorwaarden van factoring dat je opdrachtgever een goede kredietwaardigheid heeft. Voor informatie over de kredietwaardigheid van je opdrachtgever kan je contact met ons, FreelanceFactoring, opnemen. Wij kunnen direct voor je controleren of je opdrachtgever kredietwaardig is.

Overeenkomst van opdracht

Daarnaast moet je een overeenkomst van de opdracht hebben. Deze overeenkomst is nodig om aan te tonen dat beiden partijen, oftewel jij en je opdrachtgever, bekend zijn met de rechten en plichten behorend bij het aangaan van de overeenkomst. Als je niet beschikt over een overeenkomst van opdracht dan kan je deze laten opstellen door Veiligdoen. De overeenkomst van opdracht wordt op maat gemaakt en zorgt ervoor dat je juridisch bent ingedekt. Op deze manier kom je naderhand niet voor vervelende verrassingen te staan.

Woonachtig in Nederland

Verder is het van belang als je gebruik wilt maken van de dienstverlening van FreelanceFactoring dat zowel jij als je opdrachtgever woonachtig zijn in Nederland.

Als je aan deze drie voorwaarden van factoring voldoet, kan je gebruik maken factoring. Tot slot nog even de voordelen van FreelanceFactoring en haar dienstverlening factoring op een rijtje:

  • Direct beschikking over je geld
  • Geen debiteurenbeheer
  • Verzekerd voor het faillissementsrisico van je opdrachtgever
  • Je behoudt een goede kredietwaardigheid

Heb je interesse in factoring? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button. Als je nog vragen hebt over onze dienstverlening kan je een kijkje nemen in onze uitgebreide blog waarin wij veelgestelde vragen in artikelen behandelen of je kan ons telefonisch bereiken via 010-2262185 of de contactbutton. Wij staan je graag te woord!

Contact Offerte aanvragen