Als je overweegt om gebruik te maken van factoring kan je in eerste instantie schrikken van alle financiële termen die op verschillende websites worden gebruikt.  Termen die voor medewerkers van het factoringbedrijf heel gebruikelijk zijn maar die je in eerste instantie niks zullen zeggen. Dit is vervelend omdat het gaat over je facturen en opdrachtgevers.

In Nederland zijn er talloze adviseurs en factoringbrokers actief die je graag (tegen betaling) uitleggen hoe factoring werkt. Vervolgens wordt je door deze adviseurs doorgestuurd naar een factoringmaatschappij. De factoringmaatschappij zal daarna haar eigen intake afnemen en besluiten of ze je kunnen helpen en tegen welke kosten dit zal zijn.

Bij FreelanceFactoring maken we graag factoring begrijpelijk voor iedereen. Van ons hoef je geen dure adviseurs of brokers in te huren. Onze medewerkers geven graag antwoord op al je vragen en zal je doorverwijzen naar een ander factoringbedrijf als blijkt dat wij niet verder kunnen helpen.

Om je alvast wegwijs in het factoring jargon te maken hebben we hieronder een aantal van de meest gebruikte termen op onze website uitgelegd. We hopen hiermee de dienstverlening van FreelanceFactoring zo helder mogelijk te maken. Natuurlijk kan het altijd beter! Wij horen het graag als je nog vragen heeft over factoring of over onze specifieke dienstverlening.

Betaaltermijn:

Wij willen graag de betaaltermijn weten die de opdrachtgever hanteert. Als je een betaaltermijn van 14 dagen hanteert maar de opdrachtgever werkt met een betaaltermijn van 45 dagen dan zullen wij uitgaan van een betaaltermijn van 45 dagen.

Debiteurenbeheer:

Als een factuur die wij hebben voorgefinancierd niet binnen de afgesproken betaaltermijn is voldaan nemen wij contact met je op. Tijdens dit telefonisch contact zullen we bespreken wat de beste manier is om het factuurbedrag alsnog zo snel mogelijk betaald te krijgen. Wij sturen normaal gesproken een herinnering maar als je dit liever zelf doet is dat voor ons ook geen probleem.

Factuurbedrag:

Wij kijken altijd naar het totale factuurbedrag. Als je zelf btw berekent zien wij het factuurbedrag inclusief btw als het totale factuurbedrag.

Kredietlimiet:

Afhankelijk van de kredietwaardigheid van de opdrachtgever kan het zijn dat wij een kredietlimiet aangeven. Als dit het geval is kunnen wij nooit meer voorfinancieren dan deze limiet. Nadat we een aantal goede betaalervaringen hebben gehad kan het zijn dat deze kredietlimiet wordt opgehoogd of komt te vervallen.

Restantbetaling:

In sommige gevallen financieren wij niet 100% van het totale factuurbedrag voor. Dit betekent dat wij nog een restantbetaling overmaken zodra wij de betaling van de opdrachtgever hebben ontvangen.

Factorfee:

Voor onze dienstverlening brengen wij een factorfee in rekening. Deze factorfee bedraagt een percentage van het totale factuurbedrag.

Heb je verdere vragen? Neem dan gerust contact op met een van de medewerkers van FreelanceFactoring. Via onze website www.freelancefactoring.com vraag je gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan.

FreelanceFactoring is specialist in het voorfinancieren van facturen voor zzp’ers, freelancers, en kleine ondernemers!

Contact   Offerte aanvragen