Als ZZP’er ben je continu op zoek naar nieuwe opdrachten. Het vinden van opdrachten is wat het ondernemen spannend en leuk maakt. Je bent op zoek naar nieuwe en mooiere uitdagingen. Daarnaast heb je een goede planning nodig om ervoor te zorgen dat alles in elkaar overloopt en dat je geen periode zonder werk zit. Maar hoe zorg je ervoor dat je gemakkelijk een nieuwe opdracht binnenhaalt? En hoe ga je om met een periode zonder werk?

Tips om nieuwe ZZP opdrachten binnen te halen

  • Netwerk: maak gebruik van je netwerk en informeer of er binnen je netwerk iemand is die iets heeft liggen. Ook het ‘’via via’’ netwerk (dus het netwerk van jouw netwerk) biedt mogelijke kansen. Het is altijd goed om aan je netwerk aan te geven dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.
  • 24/7interim.nl: dit is een platform waar jij jezelf als interimmer kan aanbieden. De inschrijving is gratis. Het is een goede manier om jezelf beschikbaar te stellen, zodat een potentiele opdrachtgever jou ook kan vinden!
  • Klantbinding: heb je voor een klant een opdracht uitgevoerd? Vergeet deze klant dan niet. Een stukje klantbinding kan je helpen, zodat deze klant aan jou denkt op het moment dat zij weer iemand nodig hebben. Ideeën voor klantbinding zijn:
  1. Bel je klanten eens in de drie maanden eens na en informeer naar de mogelijkheden.
  2. Denk ook aan je klanten als het gaat om opdrachten. Als ZZP’er ben je druk met netwerken, dus als je een opdracht voorbij hoort komen welke interessant kan zijn voor een van je klanten geef dat door.
  3. Zorg voor materiaal dat je bij je klanten kan achterlaten, zodat zij jou aan kunnen bevelen. Denk hierbij aan een flyer of een visitekaartje.

Periodes overbruggen

Komt het toch voor dat je een periode hebt waarin je geen opdracht hebt? Dan is het belangrijk dat je hierop voorbereidt bent. Je kan bijvoorbeeld een buffer opbouwen die je enkel aanbreekt in een opdracht loze periode. Echter is het niet voor iedereen haalbaar om een dergelijke buffer op te bouwen of de periode waarin je geen opdracht hebt is langer dan verwacht. Als er dan een nieuwe opdracht start is dat hartstikke fijn. Je cashflow kan nu weer op gang komen, alleen de betalingstermijn van je klant zorgt ervoor dat je alsnog moet wachten op je geld.

De afspraak met je klant is dat je twee weken na de start van je opdracht mag factureren. Je klant heeft een betalingstermijn van 30 dagen. Dit betekent dat je een periode van 44 dagen moet overbruggen, voordat je beschikking hebt over je factuurbedrag. Als je geen buffer hebt opgebouwd om deze periode te overbruggen, als je buffer op is of omdat het gewoonweg handig is.

FreelanceFactoring is de factoringspecialist voor ZZP’ers. Wij helpen ZZP’ers tijdens de overbruggingsperiode waarin zij genoodzaakt zijn te wachten op de betalingstermijn van de opdrachtgevers. Facturen betalen wij binnen 24 uur uit en wij wachten op de betalingstermijn van de opdrachtgever. Dit zorgt ervoor dat jij, als ZZP’er, direct beschikking hebt over je liquide middelen, zodat je cashflow weer op gang kan komen.

Wij bieden je de volgende voordelen:

  • Een flexibele dienstverlening.
  • Overname van het debiteurenbeheer.
  • Verzekering van het faillissementsrisico.
  • En natuurlijk direct je geld

Benieuwd naar meer informatie over factoring? Of wil je een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen? Neem contact met ons op!