Hoe kan je als ZZP’er je ondernemersrisico afdekken d.m.v. factoring?

08 juni 2016

Als ondernemer loop je altijd risico. Factoring kan een goede oplossing zijn om je ondernemersrisico te beperken en ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt ondernemen. Hieronder leggen wij uit hoe factoring je kan helpen.

Geen debiteurenbeheer


Nadat de factoringmaatschappij de facturen aan jou heeft uitbetaald, wachten zij de overeengekomen betalingstermijn af. Wanneer jouw debiteur onverhoopt niet op tijd betaald, neemt de factoringmaatschappij het debiteurenbeheer van je over. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over het versturen van herinneringen en het nabellen van je opdrachtgevers. Je hebt op deze manier tijd om je te richten op het ondernemen.

Geen faillissementsrisico

Als de factoringmaatschappij facturen voorfinanciert dan nemen zij niet alleen het debiteurenbeheer van je over, maar ook het faillissementsrisico. Jouw opdrachtgevers worden eerst grondig gecheckt, waarna de facturen van deze opdrachtgever verzekerd kunnen worden. Van deze check merkt je opdrachtgever overigens niets. Hierdoor is de factoringmaatschappij instaat het faillissementsrisico van je over te nemen. In het geval dat je debiteur failliet mocht gaan hoef je het bedrag dan ook niet terug te betalen.

Je hoeft geen lening af te sluiten bij de bank


Voor veel ondernemers is het lastig om bij de bank in aanmerking te komen voor een lening. Zeker voor startende onderneming is dit het geval. Een factoringmaatschappij beoordeelt uw aanvraag op basis van de kredietwaardigheid van uw opdrachtgever. Dus ook als u een starter bent, kunt u gebruik maken van factoring.

U kunt zich richten op ondernemen en doorgroeien!

Veel opdrachtgevers hanteren een lange betalingstermijn. Dit kan voor (startende) ondernemers erg lastig zijn. U moet wachten op de betalingstermijn van uw opdrachtgever, terwijl u dat geld nu juist zo goed kunt gebruiken. Factoring kan hiervoor de ideale oplossing zijn. Een factoringmaatschappij betaalt uw factuur direct aan u uit. Uw werkkapitaal groeit hierdoor, zodat u uw onderneming kunt laten groeien!

FreelanceFactoring


FreelanceFactoring richt zich speciaal op ZZP’ers en weet hierdoor precies tegen welke problemen zij aanlopen. Bij FreelanceFactoring krijgt u uw facturen binnen 3 werkdagen uitbetaald, zodat u snel uw werkkapitaal kunt laten groeien!

Contact Offerte aanvragen