Startende zzp’er

29 november 2012

Als startende ZZP’er komt er veel op u af. Na een relatief veilige periode waarin alles geregeld was, moet u nu opeens zelf alle administratieve zaken regelen. Een van deze zaken is uw salaris. Waar u vroeger op een vaste dag in de maand salaris kreeg, hangt dit nu volledig af van het betaalmoment van uw opdrachtgever. Als u meerdere opdrachtgevers heeft, kan het zijn dat dit betaalmoment per opdrachtgever verschilt. De één betaalt na 30 dagen, de ander pas na 60 of soms wel 90 dagen. Zeker als beginnende ZZP’er kan dit lastig zijn.

Zo kan het voorkomen dat u een periode geen inkomsten binnen ziet komen, omdat uw geld vast zit in facturen. Dit is vervelend, want het kan ervoor zorgen dat u in de problemen raakt met uw cashflow. Reserves kunnen een alternatief bieden om in dergelijke situaties steun te bieden. Echter als beginnende ondernemer zijn reserves vaak nog schaars en is dit geen optie. Factoring kan in deze situatie een oplossing bieden. Uw facturen binnen 3 werkdagen uitbetaald dat is de dienstverlening van FreelanceFactoring. Wij nemen de betalingstermijn van uw facturen over, waardoor u direct beschikking heeft over uw liquide middelen.

Als startende ondernemer biedt factoring een voordeel, want de kredietwaardigheid van uw bedrijf wordt niet aangetast. Het geld wat u ontvangt is immers uw eigen verdiende geld. U gaat dus geen schuld aan. Daarnaast neemt FreelanceFactoring het debiteurenbeheer over. Dit betekent dat u meer tijd over heeft voor de essentiële zaken binnen het ondernemen, zoals het binnenhalen van opdrachten.

FreelanceFactoring biedt factoring aan voor ZZP’ers en MKB’ers. Interesse in factoring? Of wilt u meer weten over de dienstverlening van FreelanceFactoring? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Contact Offerte aanvragen