Tips om betalingsproblemen te voorkomen

30 oktober 2015

Iedere ondernemer krijgt weleens te maken met een onbetaalde factuur. Dit is natuurlijk erg vervelend en kan in sommige gevallen voorkomen worden. Wij geven u een aantal tips om betalingsproblemen te voorkomen, want voorkomen is immers beter dan genezen.

Check uw opdrachtgever

Informatie over de kredietwaardigheid is in de fase voor aanvang van de opdracht van belang. Wilt u het risico beperken doe dan een creditcheck. Dit is een onderzoek naar de kredietwaardigheid van een bedrijf. U kunt zo’n check aanvragen bij bijvoorbeeld Creditsafe. Een creditcheck uitvoeren hoeft u niet te zien als een teken van wantrouwen tegenover uw opdrachtgever, daarnaast merkt uw opdrachtgever hier niks van. Blijkt uit de check dat uw opdrachtgever niet kredietwaardig is? Overweeg dan of u wel zaken wilt doen met deze partij en vraag eventueel om vooruitbetaling.

Wees duidelijk

Voor een opdrachtgever is het van belang dat alles duidelijk is. Zorg ervoor dat de factuur aan alle eisen voldoet en dat de juiste tenaamstellingen gebruikt worden. Spreek een duidelijke betalingstermijn af met uw opdrachtgever. Het is erg belangrijk dat u dit duidelijk op de overeenkomst en de factuur zet. Deze termijn moet strikt gehandhaafd worden. Zodra u hier soepel mee omgaat kunt u ervan uitgaan dat uw opdrachtgevers dat ook gaan doen. Daarnaast kunt u de betalingstermijn en –voorwaarden vastleggen in uw algemene voorwaarden. Doordat u uw algemene voorwaarden opstelt staat u juridisch gezien altijd sterk.

Direct facturen

Stuur de factuur direct na de levering van het product of de dienst. Als u geen haast heeft met het versturen van een factuur zal uw opdrachtgever geen haast hebben met de betaling. Stuur de factuur direct naar de persoon waarvoor de factuur bedoeld is. Hierdoor voorkomt u dat de factuur van de ene persoon naar de ander wordt verstuurd wat voor onnodige vertraging zorgt.

Stuur direct een herinnering

Betaald de opdrachtgever niet binnen de afgesproken betalingstermijn stuur dan direct een herinnering na de vervaldatum van de factuur. Wordt de factuur alsnog niet betaald neem dan binnen vijf dagen na de eerste herinnering contact op met uw opdrachtgever. Als u ervoor kiest om dit contact telefonisch op te nemen draag er dan zorg voor dat u ten allen tijden een betaaldatum afspreekt. Noteer hierbij wie u gesproken heeft en leg deze afspraak per e-mail vast. Op deze manier heeft u altijd een punt om naar terug te referen op het moment dat de factuur op de afgesproken betaaldatum niet betaald wordt.

Geen betalingsproblemen? Kies voor FreelanceFactoring

Wilt u betalingsproblemen vermijden dan kunt u kiezen voor factoring. FreelanceFactoring neemt uw factuur over en zorgt ervoor dat het factuurbedrag binnen drie werkdagen op uw rekening staat. U hoeft zich geen zorgen te maken over een mogelijk faillissement van uw opdrachtgever. FreelanceFactoring neemt namelijk het faillissementsrisico over. Daarnaast neemt FreelanceFactoring uw debiteurenbeheer over. Dit biedt voor u als ondernemer gemak en kan u veel tijd besparen.

Contact Offerte aanvragen