Senior Accountmanager/Relatiemanager (Rotterdam)

Wij zijn FreelanceFactoring! We zijn opgericht in 2012 en werken met een team van 25 jonge, ambitieuze mensen vanaf het Oostplein in de havenstad Rotterdam. Onze kernactiviteit is de aankoop van facturen van kleine tot middelgrote ondernemers. Omdat de vraag naar onze diensten sterk is toegenomen hebben we de nieuwe positie van Senior Accountmanager/Relatiemanager open gesteld. Pak jij de handschoen op en word jij onze nieuwe collega?

Een uitgebreid functie- en kandidatenprofiel is beschikbaar. Neem hiervoor contact op met onze Thijs Metz, onze recruiter.

De vacature: Senior Accountmanager/Relatiemanager

Als Account Manager / Relatie Manager ben je primair verantwoordelijk voor de volgende zaken:

 • Het binnenhalen van nieuwe klanten
 • Het beheren en uitbouwen van onze bestaande relaties bij MKB-klanten
 • Het oppakken van een voortrekkersrol in de verdere professionalisering van ons verkoopapparaat

Dit alles heeft als doel om het marktpotentieel verder te benutten en om een verdere professionaliseringsslag te maken in ons verkoopapparaat.

We zien dat een bepaalde groep klanten ons goed weet te vinden. Echter, we constateren ook dat we nog marktpotentieel onbenut laten. We willen de volgende stap maken naar een meer proactieve wijze waarop we de markt gaan veroveren en daar pak jij het voortouw. Je gaat actief het contact leggen en kunt daar veel van je eigen visie en werkwijze in kwijt.

Voorbeelden van vraagstukken waar jij je tanden in gaat zetten zijn:

 • Het in kaart brengen van interessante potentiële klanten met wie we nu nog geen contact hebben: hoe zorgen we er voor dat nieuwe klanten ons weten te vinden? Of -nog beter- je stapt op ze af, maakt de verbinding met de beslissers en relevante stakeholders en zorgt dat je hun huidige en toekomstige financieringsbehoefte in kaart brengt.
 • Het vergroten van de klantenportefeuille van onze huidige klanten: op een proactieve wijze leg je verbinding met de klant, doorgaans de ondernemer zelf. Je vindt het leuk om met hem/haar verbinding te leggen en om te achterhalen wat hem/haar bezig houdt. Je legt een prettig contact en draagt pro-actief en creatief oplossingen aan voor huidige en toekomstige financieringsvraagstukken van de klant.
 • Het versterken en verder opbouwen van een netwerk: Je zorgt dat je in contact komt met relevante contactpersonen en netwerken om onze dienstverlening verder onder de aandacht te brengen.

We zijn nadrukkelijk op zoek naar een teamspeler die het leuk vindt om een voortrekkersrol te pakken in de gewenste professionaliseringsslag en ons uitdaagt. Ter illustratie: in de beloning werken we zowel met gezamenlijke als individuele targets.
Het Sales Team bestaat op dit moment uit drie collega-Account Managers. Als Account Manager / Relatie Manager rapporteer je rechtstreeks aan de Sales Manager van Freelance Factoring.

Wat je krijgt

Een professionele en informele werkomgeving bij een werkgever die maatschappelijk betrokken is. Daarnaast hebben we oog voor je privé-werk balans en is er ruimte om in gesprek te gaan hoe we samen onze duurzame arbeidsrelatie voor ons zien.
Qua arbeidsvoorwaarden is je pakket (onder andere) uit de volgende onderdelen samengesteld:

 • Een vast maandsalaris tussen de € 3.500 en € 5.000 per maand op basis van een 40-uurs werkweek. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van je opleiding, werkervaring en het aantal uren dat je werkt.
 • Een uitstekende bonusregeling
 • Een uitstekende pensioenregeling
 • Een standaard opleidingsbudget ter waarde van € 2.000 per jaar
  Heb je aanvullende opleidingswensen en zijn deze volgens jou relevant om je te verbeteren in je werk? Dan gaan we daar graag het gesprek met je over aan
 • 26 vakantiedagen
 • Een onkostenvergoeding voor woon-werkverkeer
 • Een budget van 500 euro per jaar om te doneren aan een goed doel naar keuze

Zijn er bepaalde arbeidsvoorwaarden die je hierboven mist en die voor jou belangrijk zijn? Laat het ons weten! We gaan hierover graag met je in gesprek om samen te kijken wat er mogelijk is.

Wie je bent

Je hebt een betrouwbare en integere persoonlijkheid. Je vindt het leuk om pro-actief contacten te leggen en hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid voor wat iemand drijft en bezig houdt. Je bent communicatief sterk en bent niet bang om je mening te geven als deze afwijkt van anderen. Je vraagt jezelf continu af: heb ik mijn klant of prospect nog scherp op het netvlies? Als je iets niet overziet ben je niet bang om hulp te vragen.

We staan open voor kandidaten die denken dat hun achtergrond perfect passend is om de uitdagingen van Account Manager / Relatie Manager op te pakken. Zelf schatten we in dat onze ideale kandidaat zich herkent in veel van onderstaande punten:

 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een commerciële functie bij relaties in het MKB
 • Ervaring in sales bij financiële organisaties is een pré, affiniteit met onze business is een must. Voorbeelden van relevante branches waarin je actief geweest zou kunnen zijn: bankwezen, alternatieve financieringen, financiële adviesbureaus, financiële softwareorganisaties, uitzendorganisaties
 • Je bent in staat om new business te genereren en om relaties uit te bouwen
 • Je acteert op Hbo-niveau
 • Je bent bereid om het grootste deel van je tijd te werken vanuit ons gezellige kantoor in Rotterdam Centrum (aan het Oostplein, metro en tram stoppen voor de deur) óf op locatie bij de klant

Een Pre-employment screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Meer over ons
Als Freelance Factoring zijn we gespecialiseerd in de aankoop van facturen van zelfstandigen tot middelgrote ondernemers. In ruil voor een klein percentage van de factuurwaarde krijgt onze klant -de ondernemer- binnen 24 uur het factuurbedrag uitgekeerd op de rekening.

Om meerdere doelgroepen te kunnen bereiken benaderen we de markt met drie verschillende labels:

 • Freelance Factoring: voor ZZP-ers, eenmanszaken en zelfstandigen
 • Nunia: voor succesvolle en ambitieuze interimmers, het topsegment van de markt zelfstandigen
 • O2 Factoring: voor het MKB

We zijn een jong bedrijf; we hebben het leuk samen en we doen het goed. Tegelijkertijd onderkennen we dat er meer is dat alleen werken en zo veel mogelijk winst maken. Dat maakt dat we continu met elkaar in verbinding blijven hoe we duurzame en wederkerige arbeidsrelaties zien.

Daarnaast vinden we maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. Als je bij ons werkt kan je jaarlijks namens Freelance Factoring € 500 doneren aan een goed doel van jouw keuze. Standaard gaat vijf procent van onze winst naar goede doelen, die we samen als team bepalen. Dit jaar zijn dat the Ocean Clean Up, de Voedselbank en Kika. Daarnaast sponsoren we de actie van Floris von Bönninghausen (Time 2 win) om samen met hem zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting Alzheimer.

Kortom: we werken graag, we denken zelf dat we het goed doen, maar we willen ook iets terug geven.

0/5 (0 Reviews)