Vakantiegeld als ondernemer?

09 mei 2016

De vakanties staan weer voor de deur. Waar gaat uw vakantie dit jaar heen? Een heerlijke zonvakantie naar de Caribbean of avonden lang bourgondisch genieten onder het genot van de Franse zon? In loondienst zijn de meeste mensen voorzien van een extraatje in deze maand, namelijk het vakantiegeld! Voor een ondernemer is deze maand met vakantiegeld niet zo vanzelfsprekend. Hierdoor kan het plannen van een vakantie weleens een financiële uitdaging vormen. U bent als ondernemer zelf verantwoordelijk voor een extraatje. Factoring kan u helpen om dit extraatje te creëren in deze maand. Voelt u de zon al op uw huid branden? Lees snel verder hoe factoring u kan helpen om heel snel die heerlijke vakantie te boeken!

Vakantiegeld in loondienst

Een persoon in loondienst ontvangt in de periode rond mei/juni vakantiegeld. Vakantiegeld bedraagt vaak een percentage van 8% berekend over het bruto jaarinkomen. Vaak is dit geld een leuk zakcentje wat gebruikt wordt voor het boeken van een vakantie, gereserveerd wordt voor leuke uitjes of wat handig van pas komt bij de renovatie van de tuin die toch wel hard nodig is.. Waar u het ook voor gebruikt het is leuk om iets achter de hand te hebben voor de zomermaanden. Als ondernemer is dit niet vanzelfsprekend, want u moet zelf voor een buffer zorgen.

Vakantiegeld als ondernemer

  • Sparen

Om als ondernemer zelf voor vakantiegeld te zorgen is plannen het antwoord! Maak berekeningen per opdracht of reserveer per maand een bedrag welke u apart zet als vakantiegeld spaarpot. Als ondernemer fluctueert uw inkomen, dus het is van belang om een doel te stellen welk bedrag u apart wilt gaan leggen. Als ondernemer heeft u het voordeel dat u zelf de keuze heeft welk bedrag u wilt gaan sparen als vakantiegeld.

  • Factoring

Factoring biedt ook een mogelijkheid om uzelf vakantiegeld uit te betalen, want met behulp van factoring worden uw facturen direct uit betaalt. Als u een mooie opdracht heeft afgerond en u stuurt de factuur de deur uit dan is er een grote kans dat u moet wachten op een betalingstermijn. Hierdoor kan het zijn dat uw factuurbedrag pas na 30 dagen of soms wel 60 dagen wordt voldaan, en dat is als de opdrachtgever op tijd betaald! Erg vervelend, want dit kan nét het geld zijn wat u nodig heeft om die mooie aanbieding naar de Franse zon te boeken.

Naast dat u direct uw factuur betaald krijgt biedt FreelanceFactoring u meerdere voordelen! Bij ons heeft u geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer, want deze nemen wij voor u over. Daarnaast verzekeren wij uw facturen tegen het risico op faillissement van uw debiteur.

Wilt u ook snel die vakantie kunnen boeken? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Contact Offerte aanvragen