Vakantiegeld als ZZP’er?

23 mei 2012

Het zelfstandig ondernemerschap kent vele voordelen, toch zitten er aan loondienst ook wat voordelen. Een daarvan is het vakantiegeld wat rond deze tijd uitgekeerd wordt. Het vakantiegeld biedt velen een leuke bijdrage binnen de zomerperiode. Geld wat besteedt kan worden aan een vakantie, leuke uitjes of voor een paar keer heerlijk uiteten. Het geeft ruimte voor wat extra’s, maar helaas als eigen ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor het regelen van uw eigen vakantiegeld. 

Als zelfstandig ondernemer zult u zelf wat moeten reserveren om iets extra’s te hebben voor de vakantie. Als u net een opdrachtgever heeft die wat langer doet over zijn betaling, kan het lastig zijn om geld uit de zaak te halen. Het geld zit in dit geval nog vast bij je opdrachtgever. Dit kan erg vervelend zijn als u hard heeft gewerkt voor een opdracht net voor de zomer, maar u vervolgens 30, 40 of soms wel 60 dagen op uw geld moet wachten.

Een voorschot ontvangen op uw vorderingen kan in dit geval een oplossing zijn. FreelanceFactoring neemt uw openstaande facturen over en betaald vrijwel direct uw facturen uit. Er wordt geen minimaal contracttermijn gehanteerd, dit betekent dat u ook eenmalig gebruik kunt maken van deze dienst. Ook het debiteurenbeheer voor de betreffende facturen wordt door FreelanceFactoring overgenomen. U kunt dus met een gerust hart op vakantie, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de betaling van uw opdrachtgever.

Als u vragen of meer informatie wilt ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button.

Contact Offerte aanvragen