Voorfinancieren van BTW met BTW factoring

14 augustus 2015

BTW wordt ook wel omzetbelasting genoemt en is een afkorting voor Belasting over de Toegevoegde Waarde. Als u zich aanmeldt bij de KVK wordt bepaald of u BTW-plichtig bent. Via de Belastingdienst ontvangt u een brief waarin staat hoe en wanneer u in dat geval belastingaangifte moet doen. U bent dan verplicht om over de prijs en alle bijkomende kosten van uw goederen of diensten BTW te rekenen. BTW over zakelijke kosten is in de meeste gevallen aftrekbaar.

Tijdig belastingaangifte doen

De meeste ondernemers doen per kwartaal aangifte, maar er zijn ook uitzonderingen. Indien u per kwartaal meer dan €15.000,- aan BTW betaalt dan is de aangifte maandelijks en de aangifte is jaarlijks op het moment dat u minder dan €1883,- aan BTW per jaar betaalt. Afhankelijk van het tijdsbestek waarover u BTW betaalt bent u verplicht om binnen één maand na het einde van een kwartaal de opgegeven omzetbelasting te betalen.

Dit betekent in veel gevallen dat u wel al de BTW aan de Belastingdienst moet afdragen, terwijl u het geld nog niet van uw debiteur heeft ontvangen. Dit kan financieel gezien een uitdaging zijn. Als ondernemer moet u dit geld namelijk tijdig reserveren. Het te laat betalen van BTW kan een flinke boete opleveren.

BTW factoring

BTW factoring kan een oplossing bieden voor dit probleem. U kunt uw facturen verkopen aan een factoringbedrijf en hierdoor krijgt u direct beschikking over uw geld. U hoeft de betalingstermijn van uw factuur niet af te wachten en kunt door het directe ontvangst van uw geld zonder problemen uw BTW betalen.

Op deze manier creëert u voorfinanciering van uw BTW. Voorfinanciering van BTW door middel van BTW factoring geeft u enkele voordelen:

  • U bent in staat om de BTW op tijd te betalen en voorkomt zo een boete.
  • Uw kredietwaardigheid blijft gelijk. U gaat immers geen schuld aan, want het geld dat u ontvangt is het geld waar u zelf hard voor heeft gewerkt. Echter ontvangt u het bedrag wat eerder dan gepland.
  • Uw debiteurenbeheer wordt overgenomen. Dit heeft als voordeel dat u geen omkijken meer heeft naar de administratieve rompslomp rondom uw factuur. Mocht uw opdrachtgever te laat betalen, dan zorgt FreelanceFactoring ervoor dat uw debiteurenbeheer op een nette en professionele manier wordt afgehandeld. Voor u als ondernemer betekent dit dat u meer tijd heeft om u te focussen op het ondernemen en u behoudt een commerciele klantrelatie.
  • FreelanceFactoring neemt het faillisementrisico over. Mocht uw opdrachtgever failliet gaan betekent dit dat u niet uw geld kwijt bent.

FreelanceFactoring biedt BTW factoring aan voor zzp’ers en mkb’ers. Interesse in BTW factoring? Of wilt u meer weten over de dienstverlening van FreelanceFactoring? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Contact Offerte aanvragen