Waarom ook jouw bedrijf profiteert van factoring

03 januari 2013

Ondernemers die klanten een betaaltermijn bieden hebben altijd te maken met cashflow issues. Wachten op het betaalmoment van een klant is een onnodige afleiding van je eigenlijke bedrijfsvoering en kan voor heel wat ergernissen zorgen. Daarom maken steeds meer ondernemers gebruik van factoring.

Ondernemers die hun facturen laten factoren (voorfinancieren), sturen een kopie van de factuur naar de factormaatschappij. De factormaatschappij betaalt vervolgens vrijwel direct het factuurbedrag aan de ondernemer uit waarna ze wachten op de betaaltermijn van de klant.

Ondanks dat in contracten heldere betaaltermijnen worden afgesproken blijven klanten herhaaldelijk te laat betalen. Dit zorgt voor onzekerheid en kan tijdelijke krapte creëren. Het grootste voordeel van factoring is dat facturen direct worden uitbetaald. Dit betekent dat een ondernemer zich geen zorgen meer hoeft te maken over het betaalmoment van zijn/haar opdrachtgever en dat eigen betaalverplichtingen kunnen worden nagekomen.

Een ander voordeel van factoring is dat de factormaatschappij naast de betaaltermijn ook het debiteurenbeheer overneemt. Factormaatschappijen zijn gespecialiseerd in debiteurenbeheer en zullen dit dan ook vaak beter en professioneler doen dan de ondernemer zelf. Klantrelaties zullen hierdoor optimaal blijven.

Omdat zzp’ers en freelancers normaal gesproken zelf verantwoordelijk zijn voor alle administratieve zaken is het voor deze groep een grootvoordeel dat ook het debiteurenbeheer wordt uitbesteed.

FreelanceFactoring is een factormaatschappij die gespecialiseerd is in factoring voor zzp’ers en freelancers. Door te werken met lage minimum factuurbedragen en geen minimale omzet te eisen is de dienstverlening van FreelanceFactoring ideaal voor elke zelfstandige.