Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.9/5 uit 57 reviews
documenten aanleveren

MT940 bestand en overeenkomst opdrachtgever

Documenten aanleveren

Welke documenten vragen wij op

En waarom hebben wij deze nodig?

Tijdens het aanmeldproces vragen we om een MT940-bestand van je bankafschriften en een bewijs dat je voor een opdrachtgever werkt. Dit doen we om de echtheid van de factuur te garanderen. Door onze focus te leggen op onderbouwde facturen beperken we de risico’s en houden we de kosten laag. 

Voor eenmanszaken is het niet mogelijk om MT940 bestanden te downloaden. Voor eenmanszaken accepteren wij ook een PDF van je bankafschriften van de laatste 6 maanden.

Waar wordt er naar gekeken:

  • Check transactiehistorie met opdrachtgever(s)
  • In kaart brengen van externe financiering
  • Afspraken verifiëren met opdrachtgevers
  • Voorkomen van fraude gevallen

Hieronder leggen we de specifieke instructies voor het downloaden van MT940 bestanden stap voor stap uit.

Factoringportaal icoon
Factoringportaal icoon

Instructies per bank

1: Log in op Rabo Internetbankieren op je desktop of laptop. 2: Klik op ‘Transacties downloaden’. 3: Selecteer de juiste rekening, een periode van 12 maanden en het bestandsformaat (MT940 (.swi)). Let op: er mag geen extra leesteken aan de bestandsnaam worden toegevoegd. 4: Klik op ‘Bestand downloaden’ en sla het bestand op. Als je zelf geen downloadlocatie kiest, wordt het MT940-bestand in de meeste gevallen opgeslagen in de map Downloads op je pc.
1: Log in op Mijn ING Zakelijk op je desktop of laptop. 2: Klik rechtsboven op ‘Downloaden’. 3: Selecteer ‘Af- en bijschrijvingen’. 4: Selecteer de juiste rekening, een periode van 12 maanden en kies bestandsformaat MT940. 5: Klik op ‘Download’ en sla het bestand op. Als je zelf geen downloadlocatie kiest, wordt het MT940-bestand in de meeste gevallen opgeslagen in de map Downloads op je pc.
1: Log in op Internet Bankieren op je desktop of laptop. 2: Ga naar ‘Zelf regelen’. 3: Klik op ‘Bij- en afschrijvingen downloaden’. 4: Selecteer de juiste rekening, een periode van 12 maanden en kies bestandsformaat MT940. 5: Klik op ‘Download’ en sla het bestand op. Als je zelf geen downloadlocatie kiest, wordt het MT940-bestand in de meeste gevallen opgeslagen in de map Downloads op je pc.
1: log in bij Knab op je laptop of computer 2: klik op ‘Bij- en afschrijvingen’ 3: Vervolgens klik je onder het tabblad ‘Bij en Af’ op ‘Boekhoudexport’. 4: Selecteer een periode 5: Download het MT940-bestand
1: Log in bij SNS Bank 2: Klik op Bij- en afschrijvingen. 3: Selecteer al je Zakelijke rekeningen. 4: Vul de datum in van precies één jaar geleden tot de datum van vandaag. 5: Selecteer bij ‘Bestandsformaat met IBAN’ – SWIFT MT940. 6: Klik op Download. Op de computer wordt het bestand opgeslagen in de map Downloads.
1: Log in bij de Triodos bank 2: Ga naar Overzichten en kies de optie Downloaden 3: Selecteer de periode waarvoor je de transacties wilt downloaden 4: Selecteer MT940 bij bestandsindeling 5: Klik op ‘Ophalen’
1: Log in bij de ASN bank 2: Ga naar Betalen en sparen 3: Kies de optie Transactiehistorie 4: Selecteer de juiste rekening en selecteer de juiste periode 5: klik op ‘start download’ en download het ASN MT940 bankbestand
1: Log in en navigeer naar het home scherm 2: Ga naar het account waar je het bestand van wilt downloaden 3: Selecteer ‘meer’ of ‘more’ 4: Selecteer ‘exporteer afschriften’ 5: Selecteer de periode en het bestandstype MT940 6: Klik op ‘exporteer afschriften’

Overeenkomst

met je opdrachtgever

Het laatste wat we van je vragen is een kopie van een document waarin de afspraken die zijn gemaakt met de opdrachtgever in staan vastgelegd. Dit vragen we op om de snelheid van onze dienst te garanderen. Een bevestiging van het uurtarief en de betalingstermijn is vereist. We accepteren de volgende documenten:

  • Kopie ondertekende overeenkomst
  • Kopie digitaal ondertekend contract
  • Screenshot email met akkoord urentarief en betalingstermijn
Foto van Rami en Bart op het FreelanceFactoring kantoor