Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.9/5 uit 57 reviews

Factoring

Alternatieve financiering voor ZZP'ers

Factoring is een vorm van alternatieve financiering voor ondernemers. Je verkoopt jouw factuur aan een factoringbedrijf, vervolgens betaalt deze jouw facturen binnen 24 uur aan je uit. Dit geeft jou als ZZP’er een betere cashflow, want je bent niet meer afhankelijk van een betalingstermijn. En dat scheelt een hoop kopzorgen!

Probeer ons uit met één factuur!
Wat is factoring? Factoring is een financiële dienst waarbij jouw facturen direct uitbetaald worden, ongeacht de betalingstermijn(en) van je opdrachtgever(s).

Wat is factoring?

FreelanceFactoring legt uit

Factoring is een financiële dienst waarbij jouw facturen direct uitbetaald worden, ongeacht de betalingstermijn(en) van je opdrachtgever(s). Het debiteurenbeheer wordt van je overgenomen en het risico op een faillissement verzekerd. Zo kun jij je volledig focussen op ondernemen. FreelanceFactoring garandeert haar klanten een optimale liquiditeit. Dat wil jij toch ook!

Onze dienstverlening is maatwerk. Ieder bedrijf en iedere ondernemer is uniek, dus de kosten van factoring zijn voor iedere ondernemer anders.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan
Factoring is het factoringbedrijf voor ZZP'ers werkzaam in de bouw

Hoe werkt Factoring?

Wij betalen de factuur aan jou uit, daarna betaalt de klant ons

Onze werkwijze is simpel. Je upload je factuur in je eigen lay-out, in je persoonlijke factoringportal. Wij betalen jouw factuur binnen 24 uur aan je uit, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Omdat wij ook de administratieve afhandeling van je overnemen scheelt dat jou een hoop tijd, en een hoop stress.

Factoring bij FreelanceFactoring
Hoe werkt factoring? FreelanceFactoring is het factoringbedrijf voor ZZP'ers en freelancers in de zorg.

Voor wie is factoring interessant?

Factoring is interessant voor elke ondernemer die niet langer wil wachten op zijn geld. Onbetaalde facturen zijn voor zowel ZZP’ers, freelancers als MKB’ers een gevaar. Hoe langer een betaling uitblijft hoe groter het gat wordt en dat kan nare gevolgen hebben. Ondernemen is risico’s nemen. Dat wist je van tevoren en dat is ook wat er zo leuk aan is, maar gelukkig weet je nu dat wij je de risico’s helpen verkleinen.

Steeds meer ondernemers vertrouwen op onze dienstverlening. En dat denken wij niet alleen, het Centraal Plan Bureau bevestigt dit in hun laatste onderzoek. Dus, waar wacht je nog op?

De voor- en nadelen van factoring

We sommen ze voor je op

De voordelen van factoring

Het grote voordeel van factoring is dat de betaling van jouw factuur binnen 24 uur op je rekening staat. Jij verstuurt je factuur en je hebt geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer. Doordat we de kredietwaardigheid van jouw klanten op voorhand controleren verlagen we het risico op wanbetaling. Bij eventuele onterechte wanbetaling ben je verzekerd tegen het faillissementsrisico. Al jouw zorgen over onbetaalde facturen zijn dus voorbij als je kiest voor factoring bij FreelanceFactoring.

Zitten er ook nadelen aan?

Het gebruik van factoring brengt kosten met zich mee en je geeft het factoringbedrijf waar je mee samenwerkt veel inzicht in je onderneming. Het is daarom belangrijk goed onderzoek te doen naar de factoringmaatschappij waarmee jij samen wil werken. Zorg ervoor dat je kiest voor een betrouwbare factoring partner.

Al sinds de oprichting in 2012 streven we bij FreelanceFactoring naar een persoonlijke aanpak waar we de ondernemers waar we mee samenwerken echt leren kennen. Jij beslist zelf welke facturen je bij ons onderbrengt en het contract is op te zeggen wanneer jij dat wil. Jij hebt zelf de controle en wij zorgen dat jij je kunt focussen op het ondernemen.

Hoe werkt factoring?

Wij bieden deze soorten factoring aan

American factoring & traditionele factoring

Traditionele factoring is de vorm van factoring waarbij jij je hele debiteurenportefeuille onderbrengt bij een factoringmaatschappij. American factoring daarentegen is de meest flexibele vorm van factoring waarbij jij zelf bepaalt welke facturen je indient en waarover je dus betaald voor de snelle uitbetaling.

De verschillende soorten factoring
Factoring

Debiteurenbeheer, wat is het en hoe werkt het?

Als ondernemer ben je ongetwijfeld maandelijks tijd kwijt aan het debiteurenbeheer, oftewel het ervoor zorgen dat je facturen op tijd betaald worden. Je wilt natuurlijk dat je betaald wordt voor het werk wat je geleverd hebt. Bij factoring nemen wij het debiteurenbeheer van je over en het daarbij horende faillissementsrisico van jouw debiteuren. Zelfs als jouw kredietwaardige klanten niet betalen, krijg jij je facturen binnen 24 uur uitbetaald.

Zo pakken wij het debiteurenbeheer aan

Wat heeft invloed op de factoringkosten?

Zo berekenen we de kosten

1
De betalingstermijn van de factuur Hoe korter de betalingstermijn, hoe lager de kosten.
2
Het voorfinancieringspercentage Dit is het percentage van het factuurbedrag wat je direct uitbetaald wilt krijgen.
3
Hoogte van het factuurbedrag Bij een hoger factuurbedrag betaal je een lager percentage.

Waarom factoring kiezen bij FreelanceFactoring?

Factoringbedrijf uit Rotterdam

Bij FreelanceFactoring werken we dagelijks aan het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten. We streven ernaar met al onze klanten mee te denken en daarom bieden wij iedereen maatwerk aan. Per ondernemer bekijken wij welke factoringoplossing het beste bij de situatie past. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact en een goede service. Al onze klanten hebben een vaste accountmanager die jou als ondernemer kent en dus precies weet hoe jij het beste geholpen kan worden.

Zo helpen we jou

 

 

Factoring

Veelgestelde vragen over Factoring

FreelanceFactoring maakt factoring een geschikte financieringsvorm voor freelancers, ZZP’ers en klein MKB’ers. Ook startende ondernemers kunnen gebruik maken van factoring. Het is van belang dat facturen gebaseerd zijn op afgeronde diensten of afgeleverde producten. Daarnaast moet jouw onderneming een Nederlandse entiteit hebben.
1. Wij kunnen enkel facturen financieren waarvoor wij een toereikende limiet van onze verzekering hebben ontvangen. 2. Facturen dienen goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever. 3. Wij nemen enkel B2B facturen in behandeling.
Bij American factoring betaal je kosten per factuur. Dit maakt het mogelijk om factoring in te zetten voor een factuur of een debiteur. Het maakt American factoring dus een hele flexibele vorm van financiering, waarbij je zelf de regie in handen houdt. Ook betaal je nooit teveel, omdat je alleen voor de kosten per factuur betaalt. Zo weet je zeker dat je enkel betaalt voor dat wat jij nodig hebt.
De andere vorm wordt traditionele factoring genoemd. Hierbij word je gehele debiteurenportfolio uit handen genomen. Je betaalt een percentage over je omzet als factoring kosten. Traditionele factoring is niet flexibel. Dit betekent dat je verplicht bent om elke factuur bij het factoringbedrijf onder te brengen. Het voordeel hiervan is wel dat je gehele administratie via het factoringbedrijf verloopt.
Op het moment dat je hebt besloten om gebruik te maken van factoring en weet welke vorm je wenst van factoring, is het zaak om een geschikte factoringmaatschappij te vinden. Op internet is er veel informatie te vinden van verschillende aanbieders. Belangrijk om te weten is dat ieder factoringbedrijf zijn eigen werkwijze heeft. Zo verschilt het per bedrijf of het debiteurenbeheer wordt overgenomen en of het faillissementsrisico wordt verzekerd. Daarnaast kan er ook in de kostenstructuur verschil zitten. Sommige bedrijven hanteren bijvoorbeeld inschrijfkosten of administratiekosten. Het is dus belangrijk om goed je huiswerk te doen, zodat jij het bedrijf kunt kiezen die in jouw ogen de beste voorwaarden heeft.

Wat zeggen onze klanten?

Logo en persoonlijke foto van Lamara Strijdhaftig
★★★★★
★★★★★
5/5

Een stukje rust

Ik werk al bijna een jaar met Freelance Factoring als ZZP'er en ik ben ontzettend blij met onze samenwerking. Freelance Factoring zorgt ervoor dat ik ... Lees meer
Mara Strijdhaftig
Eigenaresse Lamara Strijdhaftig
Logo van Lift Linder service
★★★★★
★★★★★
4/5

Erg toegankelijk en eenvoudig

FreelanceFactoring is simpelweg erg toegankelijk en eenvoudig om te gebruiken
Jos Lindner
Eigenaar Lindner Liftservice
Logo van muziekstudie Audentity
★★★★★
★★★★★
5/5

Helder, fair en snel!

Sinds wij met FreelanceFactoring onze facturen financieren hebben we een veel en veel strakkere cash-flow en dat brengt zo ongelooflijk veel rust. Uit... Lees meer
Niels den Otter
Eigenaar Audentity
Het logo van Fred Quality Engineering
★★★★★
★★★★★
4/5

Super snel betaald.

Voor ons bedrijf FQE maken we sinds een tijdje gebruik van Freelance Factoring en daar zijn we heel erg tevreden over. Goede communicatie en nog veel ... Lees meer
Fred van den Berg
Eigenaar Fred Quality Engineering
Lees hier al onze klantreviews

Probeer ons uit met 1 factuur

Wacht niet langer

  • Maandomzet
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog vragen over Factoring? Aarzel niet en neem contact op met Igor.
Eigenaar Igor Meijs

Igor Meijs

Directie