Klanten waarderen FreelanceFactoring

★★★★★
★★★★★
8.9/10 uit 52 reviews
Factoringovereenkomst

Alles wat je wilt weten over Factoring

Factoring

Wat is Factoring?

Alternatieve financiering voor ZZP en MKB

Factoring is een vorm van alternatieve financiering voor ondernemers. Bij deze vorm van financiering verkoop je jouw factuur aan een factoring bedrijf, deze betaalt jouw facturen direct uit. Dit biedt jou als ZZP’er of MKB’er een betere cashflow, want je bent niet meer afhankelijk van een betalingstermijn. Een factuur wordt bij gebruik van factoring binnen 24 uur uitbetaald door het factoring bedrijf.

Factoring proces visual. Hoe gaat het voorfinancieren van facturen in zijn werk?

Factoring betekenis

Factoring betekent dat jouw facturen direct uitbetaald worden, ongeacht de betalingstermijn(en) van je opdrachtgever(s). FreelanceFactoring betaalt niet alleen direct jouw facturen uit, maar neemt daarnaast het debiteurenbeheer over en verzekerd het faillissementsrisico. Dit bied je, als ondernemer, meer vrijheid om je te richten op het ondernemen en geeft zekerheid. In de regel is factoring snel geregeld. Waar je bij het afsluiten van een rekening courant of banklening rekening moet houden met een doorlooptijd van enkele weken, is factoring al binnen enkele dagen geregeld.

Hoe werkt Factoring?

Wij betalen de factuur aan jou uit, de klant betaalt aan ons.

Onze werkwijze is simpel. De factuur upload je, in eigen lay-out, in je persoonlijke factoringportal. De enige wijziging die je aanbrengt is het rekeningnummer. Daarna betalen wij jouw factuur binnen 24 uur uit, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Ook de administratieve afhandeling van de factuur nemen wij over. Op het moment dat de betaling van je klant niet binnen de betalingstermijn binnenkomt, voeren wij het debiteurenbeheer uit. Dit scheelt je een hoop tijd en kan je ook een hoop stress besparen.

Factoring voor ZZP

Factoring in 4 stappen uitgelegd

1

Indienen

Jij dient je factuur in

Je maakt je factuur op en dient deze eenvoudig in via ons portaal.

2

Controleren

Wij controleren de factuur

Onze slimme systemen controleren snel en efficiënt jouw factuur.

3

Uitbetalen

Jij ontvangt binnen 24 uur het geld

Wij betalen jouw factuur binnen 24 uur uit, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Vervolgens wachten wij tot de klant de factuur betaalt.

4

Debiteurenbeheer

Wij voeren het debiteurenbeheer

Wij voeren het debiteurenbeheer uit voor jouw facturen, zorgvuldig en professioneel. Als klant ben je op de hoogte van de genomen acties door middel van je eigen inlogomgeving.

 

De voor- en nadelen van factoring

Factoring voordelen

  • Binnen 24 uur staat het geld op je rekening.
  • Je klanten worden op voorhand gecontroleerd op kredietwaardigheid. Dit verlaagt het risico op wanbetaling.
  • Geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer.
  • Bij onterechte wanbetaling ben je verzekerd tegen het faillissementsrisico.

Factoring nadelen

  • Je geeft het factoring bedrijf waar je mee samenwerkt veel inzicht in je onderneming. Zorg ervoor dat je kiest voor een betrouwbare factoring partner.
  • Aan het gebruik van factoring zitten natuurlijk ook kosten verbonden.
De voordelen van factoring

Welke soorten Factoring zijn er precies?

American Factoring v.s. Traditionele Factoring

Er zijn twee verschillende soorten factoring van elkaar te onderscheiden. De eerste is ook gelijk de vorm die FreelanceFactoring aanbiedt; American factoring. Op het moment dat je factoring overweegt is het goed om te bekijken welke vorm van factoring het beste bij je past. Wil je liever niet vastzitten aan een langlopend contract? Dan is American factoring een betere keuze, maar als je op zoekt bent naar zekerheid is traditionele factoring een betere optie.

Verschillen tussen American factoring en traditionele factoring

 

Verschillende soorten factoring Icoon

Veelgestelde vragen over Factoring

FreelanceFactoring maakt factoring een geschikte financieringsvorm voor freelancers, ZZP’ers en klein MKB’ers. Ook startende ondernemers kunnen gebruik maken van factoring. Het is van belang dat facturen gebaseerd zijn op afgeronde diensten of afgeleverde producten. Daarnaast moet jouw onderneming een Nederlandse entiteit hebben.
1. Wij kunnen enkel facturen financieren waarvoor wij een toereikende limiet van onze verzekering hebben ontvangen. 2. Facturen dienen goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever. 3. Wij nemen enkel B2B facturen in behandeling.
Bij American factoring betaal je kosten per factuur. Dit maakt het mogelijk om factoring in te zetten voor een factuur of een debiteur. Het maakt American factoring dus een hele flexibele vorm van financiering, waarbij je zelf de regie in handen houdt. Ook betaal je nooit teveel, omdat je alleen voor de kosten per factuur betaalt. Zo weet je zeker dat je enkel betaalt voor dat wat jij nodig hebt.
De andere vorm wordt traditionele factoring genoemd. Hierbij word je gehele debiteurenportfolio uit handen genomen. Je betaalt een percentage over je omzet als factoring kosten. Traditionele factoring is niet flexibel. Dit betekent dat je verplicht bent om elke factuur bij het factoringbedrijf onder te brengen. Het voordeel hiervan is wel dat je gehele administratie via het factoringbedrijf verloopt.
Op het moment dat je hebt besloten om gebruik te maken van factoring en weet welke vorm je wenst van factoring, is het zaak om een geschikte factoringmaatschappij te vinden. Op internet is er veel informatie te vinden van verschillende aanbieders. Belangrijk om te weten is dat ieder factoringbedrijf zijn eigen werkwijze heeft. Zo verschilt het per bedrijf of het debiteurenbeheer wordt overgenomen en of het faillissementsrisico wordt verzekerd. Daarnaast kan er ook in de kostenstructuur verschil zitten. Sommige bedrijven hanteren bijvoorbeeld inschrijfkosten of administratiekosten. Het is dus belangrijk om goed je huiswerk te doen, zodat jij het bedrijf kunt kiezen die in jouw ogen de beste voorwaarden heeft.

Wat kost Factoring?

Een percentage van je factuurbedrag

Een veel gestelde vraag is ”wat kost factoring?”. Echter is hier geen concreet antwoord op te geven. Wel kunnen wij je vertellen hoe de prijs wordt berekend, want de kosten van factoring worden gebaseerd op een percentage van het factuurbedrag. Dit percentage wordt de factorfee genoemd. Veel factoring bedrijven bieden je vrijblijvende offertes aan. Mocht je voor jouw situatie willen weten wat de kosten zijn, dan kun je gemakkelijk een offerte aanvragen zonder ergens aan vast te zitten.

We leggen je uit waar de factoringkosten door worden bepaald

Wat heeft invloed op de factoringkosten?

3 belangrijke pijlers

1
De betalingstermijn van de factuur Hoe korter de betalingstermijn, hoe lager de kosten.
2
Het voorfinancieringspercentage Dit is het percentage van het factuurbedrag wat je direct uitbetaald wilt krijgen.
3
Hoogte van het factuurbedrag Bij een hoger factuurbedrag betaal je een lager percentage.

Wij verzekeren het faillissementsrisico van je debiteuren.

Op het moment dat één van je debiteuren failliet gaat ben jij voor 90% gedekt. Dit bied zekerheid en kan je net dat steuntje in de rug geven om wel een opdracht aan te nemen.

Maak je geen gebruik van een kredietverzekering of van factoring? Dan dien je zelf gebruik te maken van preventieve maatregelen om te kunnen beoordelen of jouw klant in staat is om jouw factuur te betalen. Het is natuurlijk lastig om in iemands portemonnee te kijken, maar bij een bedrijf kun je door middel van jaarverslagen wel een beeld vormen over de financiële situatie van een onderneming.

 

FreelanceFactoring

Factoringbedrijf uit Rotterdam

FreelanceFactoring is opgericht in 2012. In Rotterdam werken wij dagelijks met een team van collega’s om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Wij streven ernaar met al onze klanten mee te denken. Om deze reden bieden wij onze klanten maatwerk aan. Per klant bekijken wij de situatie en welke factoringoplossing hier het beste bij past.

Persoonlijk contact en service vinden wij dan ook zeer belangrijk. Al onze klanten hebben een vaste accountmanager, waardoor een goede klantrelatie opgebouwd kan worden.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte op.

Factoring ervaringen

Benieuwd naar de factoring ervaringen van onze klanten? Onze klanten beoordelen FreelanceFactoring met een 9 en hier zijn wij trots op! Kijk op FeedbackCompany om al onze klantreviews terug te lezen.

Logo FreelanceFactoring Banner

Probeer ons uit met 1 factuur

Wacht niet langer

  • Maandomzet
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog vragen over Factoring? Aarzel niet en neem contact op met Igor.

Eigenaar Igor Meijs

Igor Meijs

Eigenaar