Voorfinanciering

Heb jij er weleens over nagedacht om je facturen voor te laten financieren? Een betalingstermijn kan een doorn in het oog vormen voor een ondernemer. Gemiddeld ligt een betalingstermijn in Nederland rond de 30 dagen. Een betalingstermijn kan voor jou als ondernemer problemen met je cashflow veroorzaken en een oplopend debiteurensaldo kan de groei van je bedrijf belemmeren.

Met behulp van factoring kan je verkoopfacturen laten voorfinancieren. Hierdoor heb je direct na het versturen van de factuur beschikking over het geld waar je recht op hebt.

Betalingstermijn voorfinanciering

Wij wachten op de betaaltermijn van de opdrachtgever en verder zullen wij het debiteurenbeheer uitvoeren. Het laten voorfinancieren van facturen betekent ook dat je niet langer afhankelijk bent van de betaaltermijn van je opdrachtgever. Hierdoor wordt cashflow planning makkelijker. Zeker in het geval opdrachtgevers een lange betaaltermijn hanteren kan voorfinanciering een aantrekkelijke keus zijn.

Proces

Het proces is simpel. Upload je factuur met eigen factuur lay-out binnen je persoonlijke inlogomgeving van FreelanceFactoring. Je ontvangt direct je geld en FreelanceFactoring wacht op de afgesproken betalingstermijn. Bekijk hier hoe het bij ons werkt!

Wat kan je zelf doen om je facturen sneller betaald te krijgen?

Je hebt zelf de mogelijkheid om aan een aantal knoppen te draaien om voor een snellere betaling van je facturen te zorgen. Dat begint al bij de opmaak van je factuur. Zorg ervoor dat alle benodigde gegevens op de factuur staan en dat je factuur overzichtelijk is opgemaakt. Verstuur je factuur daarna naar de juiste persoon en vraag om een ontvangstbevestiging of bel na of de factuur in goede is aangekomen. Je monitort hierna zorgvuldig of de factuur binnen de betalingstermijn wordt betaald. Bij een niet tijdige betaling dien je het debiteurenbeheer op te starten. Doe dit op tijd, want iedere dag dat je later met het debiteurenbeheer start is een dag dat je later betaald wordt.

Klant worden

Klant worden bij FreelanceFactoring kan eenvoudig en snel. Om te bepalen of wij onze dienstverlening aan je kunnen aanbieden controleren wij je opdrachtgever op kredietwaardigheid. Van deze controle zal je opdrachtgever niets merken. Indien de kredietwaardigheid van je opdrachtgever voldoende is sturen wij je vervolgens direct een vrijblijvende offerte toe. Daarna kunnen wij bij akkoord je facturen direct voorfinancieren.

Contact Offerte aanvragen