Voorfinanciering

Heb jij er wel eens over nagedacht om je facturen voor te laten financieren? Een betalingstermijn kan een doorn in het oog zijn voor een ondernemer. Gemiddeld ligt een betalingstermijn in Nederland zo rond de 30 dagen. Een betalingstermijn kan voor jou als ondernemer problemen met je cashflow veroorzaken. En daarnaast kan een oplopend debiteurensaldo de groei van je bedrijf belemmeren.

Met behulp van factoring kan je je verkoopfacturen laten voorfinancieren. Hierdoor heb je direct na het versturen van de factuur beschikking over het geld waar je recht op hebt.

Wat is voorfinanciering en hoe werkt het?

Voorfinanciering is niets anders dan een financiering die op de definitieve financiering vooruitloopt. Door gebruik te maken van voorfinanciering staat het factuurbedrag snel op je rekening, binnen 24 uur wordt het bedrag naar je overgemaakt. In de praktijk staat dit soms zelfs binnen 3 uur op je rekening! Naast een snelle en directe betaling zijn er meer voordelen waar je gebruik van maakt. Hier gaan we later nog op in.

Wanneer kan voorfinanciering interessant zijn?

Voorfinanciering was in het verleden eigenlijk bedoeld voor de grote, corporate bedrijven. Hierbij gaven ze de gehele facturatie uit handen en werd alles voorgefinancierd. Tegenwoordig is voorfinanciering voor iedereen interessant. Of je nu een startende ondernemer bent of al jaren in het ondernemerschap zit. Door facturen voor te financieren zorg je voor een stabiele en positieve cashflow. En je hoeft ook niet langer de betalingstermijn van je debiteur af te wachten.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Onze dienstverlening biedt zoals eerder vermeldt meerdere voordelen. Maar je kan als ondernemer ook enkele nadelen ervaren van deze financieringsvorm. Laten we beginnen met de voordelen. Je krijgt je factuur snel uitbetaald, mits de aanvraag is goedgekeurd uiteraard. Daarnaast wordt het debiteurenbeheer voor je uit handen genomen, alsook het faillissementsrisico. En je hebt de keuze welke facturen je wilt laten voorfinancieren. Daar staat tegenover dat er logischerwijs kosten worden gerekend voor onze dienstverlening. En het kan als nadelig worden ervaren dat je alle informatie van je bedrijf uit handen geeft aan het factoringbedrijf.

Betalingstermijn voorfinanciering

Wij wachten op de betaaltermijn van de opdrachtgever en verder zullen wij het debiteurenbeheer uitvoeren. Het laten voorfinancieren van facturen betekent ook dat je niet langer afhankelijk bent van de betaaltermijn van je opdrachtgever. Hierdoor wordt cashflow planning makkelijker. Zeker in het geval als opdrachtgevers een lange betaaltermijn hanteren. Dan kan voorfinanciering een aantrekkelijke keuze zijn.

Factoring proces visual. Hoe gaat het voorfinancieren in zijn werk?

Proces

Het proces is simpel. Upload je factuur met eigen factuur lay-out binnen je persoonlijke inlogomgeving van FreelanceFactoring. Je ontvangt direct je geld en FreelanceFactoring wacht op de afgesproken betalingstermijn. Bekijk hoe factoring bij ons werkt!

 

Wat kan je zelf doen om je facturen sneller betaald te krijgen?

Je hebt zelf de mogelijkheid om aan een aantal knoppen te draaien om voor een snellere betaling van je facturen te zorgen.

  • Dat begint al bij de opmaak van je factuur. Zorg ervoor dat alle benodigde gegevens op de factuur staan en dat je factuur overzichtelijk is opgemaakt.
  • Verstuur je factuur daarna naar de juiste persoon en vraag om een ontvangstbevestiging of bel na of de factuur in goede is aangekomen.
  • Je monitort hierna zorgvuldig of de factuur binnen de betalingstermijn wordt betaald. Bij een niet tijdige betaling dien je het debiteurenbeheer op te starten. Doe dit op tijd, want iedere dag dat je later met het debiteurenbeheer start is een dag dat je later betaald wordt.

Klant worden

Klant worden bij FreelanceFactoring kan eenvoudig en snel. Om te bepalen of wij onze dienstverlening aan je kunnen aanbieden controleren wij je opdrachtgever op kredietwaardigheid. Van deze controle zal je opdrachtgever niets merken. Indien de kredietwaardigheid van je opdrachtgever voldoende is sturen wij je vervolgens direct een vrijblijvende offerte toe. Daarna kunnen wij bij akkoord je facturen direct voorfinancieren.

Contact Vraag direct een vrijblijvende offerte aan