Factuur verkopen biedt de oplossing voor lang openstaande facturen
Verkoop je factuur gemakkelijk via een offerteaanvraag. Zo werkt het factuur verkopen bij FreelanceFactoring:
Zo werkt het factuur verkopen bij Freelance Factoring
Je factuur verkopen, oftewel factoring, maakt je onafhankelijk van de betalingstermijnen van je opdrachtgever. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen namelijk binnen 24 uur uitbetaald. Het factoring bedrijf wacht op jouw beurt op de betalingstermijn van je opdrachtgever. Doordat jij direct beschikking krijgt over je geld hoeft de groei van jouw onderneming niet stil te staan en blijft je cashflow stabiel. In 5 eenvoudige stappen heb jij binnen no-time beschikking over je eigen geld:
- Zodra je een offerte hebt aangevraagd kom je binnen een dag telefonisch in contact met één van onze accountmanagers. Met de informatie die wordt opgedaan in het gesprek maakt de accountmanager een persoonlijke offerte voor je op.
- Nadat je de persoonlijke offerte hebt ontvangen vragen we je om een aantal documenten in te dienen. Welke documenten worden opgevraagd hangt af van de branche waarin je werkzaam bent en de hoogte van de factuurbedragen die je wilt indienen.
- Als we de documenten hebben ontvangen stellen wij een contract voor je op. Zodra je deze tekent ben je klant en kun je beginnen met het indienen van je facturen!
- Bij de eerste factuur voeren we altijd een steekproef uit bij jouw debiteur. Dit houdt in dat we in contact komen met de financiële administratie van jouw debiteur om te verifiëren of de factuur in goede orde is aangekomen en akkoord is.
- Vervolgens betalen we de factuur aan je uit binnen 24 uur. In 70% van de gevallen staat dit bedrag al binnen 4 uur op jouw rekening. Wij betalen 2x per dag alle facturen uit en indien gewenst kunnen we ook spoedboekingen doen om het geld nog sneller bij je op de rekening te zetten.
Staan jouw facturen ook zo lang open?
Betalingstermijnen van 30 tot 60 dagen zijn het meest gebruikelijk in Nederland. Vooral bij grotere bedrijven zie je regelmatig langere betalingstermijnen voorbij komen. Dit houdt in dat jij, als ondernemer, de betalingstermijn moet ‘’uitzitten’’, totdat je toegang hebt tot je openstaande factuur of facturen. Vervelend, als je dit geld juist nu nodig hebt om een investering te maken, personeel te betalen, leveranciers te betalen. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor! Wil je weten hoe het precies werkt? We hebben een video gemaakt om de dienstverlening iets te verduidelijken.
Voorwaarden voor het verkopen van je facturen
Er zijn verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen om je factuur te kunnen verkopen. Wij delen de meest belangrijke voorwaarden met je.
-
Een kredietwaardige opdrachtgever
De belangrijkste voorwaarde is dat je een kredietwaardige opdrachtgever hebt. De kredietwaardigheid wordt getoetst door middel van een kredietcheck. Hier zitten voor jou, als aanvrager, geen kosten aan verbonden.
-
Je factureert aan bedrijven
Wij kunnen je niet helpen met facturen richting particulieren, maar enkel met B2B facturen.
-
Je bedrijf is gevestigd in Nederland
Daarnaast is het belangrijk dat je bedrijf ingeschreven staat bij de KVK.
-
Je factureert achteraf
Je factureert op basis van afgeronde diensten of prestaties. Wij helpen niet bij (gedeeltelijke) vooraf facturatie.
-
Je factuur is goedgekeurd door je klant
Dit wordt bij de eerste factuur gecontroleerd en daarna vindt er een controle plaats op basis van een random steekproef.
De voordelen van het verkopen van jouw factoren
Je openstaande factuur verkopen biedt meerdere voordelen. Zo ontvang je niet alleen direct je geld, maar ook zorgt het factoringbedrijf voor het volgende:
- Geen omkijken naar de administratieve handelingen van je factuur.
Zo word je debiteurenbeheer overgenomen. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken om het versturen van herinneringen of je klant na te bellen wanneer de factuur eens betaald wordt.
- Het faillissementsrisico is afgedekt.
Mocht je klant failliet gaan dan ben jij hiervoor verzekerd. Je facturen worden in geval van faillissement alsnog uitbetaald. Als je hier niet voor verzekerd bent dan betekent een faillissement van je klant vaak dat je het factuurbedrag niet meer ontvangt. Een curator zal tijdens een faillissement het geld wat nog in het bedrijf zit verdelen. Wettelijk gezien is er een voorrangslijst opgesteld, waardoor partijen als de belastingdienst het eerste recht dragen. Als crediteur eindig je vaak als laatste op de lijst om nog betaald te krijgen en gezien er waarschijnlijk lang niet genoeg geld in de onderneming van je klant zit betekent dit vaak dat je dit bedrijf moet afschrijven.
- Automatisch een kredietcheck op je klant.
Als je zaken gaat doen met een nieuwe klant is het aan te raden om vooronderzoek uit te voeren. Vooronderzoek geeft een stukje zekerheid of de klant in staat is om jouw factuur uiteindelijk te betalen. Op het moment dat je gebruik wilt maken van factoring voert het factoringbedrijf een kredietcheck uit op je klant. Als de klant kredietwaardig is bevonden kan je gebruik maken van factoring. Dit betekent dus ook dat je met een gerust hart zaken kan doen, omdat je vooronderzoek door middel van een kredietcheck uitgevoerd is. Ook als blijkt dat het factoringbedrijf je niet kan helpen is dit een teken dat je wat voorzichtiger moet zijn met deze klant. Spreek bijvoorbeeld een kortere betalingstermijn af of zorg ervoor dat je een gedeelte vooraf mag factureren.
Factuur verkopen biedt de uitkomst voor ZZP’ers en MKB’ers
Het verkopen van facturen is van origine een financieringsvorm die vooral gebruikt werd door corporate organisaties. Sinds een aantal jaar is deze financieringsvorm, factoring, ook toegankelijk voor ZZP’ers en MKB’ers. Voor ZZP’ers en MKB’ers biedt factoring flexibele financieringsoplossingen. Dit maakt factoring voor ZZP’ers en MKB’ers een ideale vorm van financiering om te gebruiken voor zowel de langere als kortere termijn.
Wat kost het verkopen van mijn openstaande facturen?
Hoeveel het verkopen van jouw facturen kost hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de omvang van jouw omzet, de verzekerbaarheid van jouw debiteur en de betalingstermijn van de opdrachtgever. De kosten worden geheven als een klein percentage wat wordt ingehouden op jouw factuur. Dit percentage noemen we de factorfee. De factorfee varieert tussen de ‘1.5% en 5%’. Wil je weten hoe hoog de factorfee is als jij je facturen verkoopt aan Freelance Factoring? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.
Verkoop je factuur aan FreelanceFactoring
FreelanceFactoring is een factoringbedrijf gericht op ondernemers. Wij begrijpen dat geen één ondernemer hetzelfde is en dat is precies waar onze dienstverlening zich op aanpast. Wij bieden ondernemers maatwerk aan en denken mee. Voor iedere ondernemer doen wij ons uiterste best om de perfecte factoringoplossing te bieden.
Waarom kies je FreelanceFactoring?
Wij hanteren bij FreelanceFactoring korte lijnen met onze klanten. Zo heb je bij ons een vaste accountmanager en hiermee een vast contactpersoon. Bij FreelanceFactoring staat de klant centraal. Onze klanten beoordelen ons met een 8,9 en hier zijn we dan ook enorm trots op! Factuur verkopen doe je bij FreelanceFactoring.