Factuur verkopen

Je stuurt je factuur naar je opdrachtgever toe en dan begint het wachten. Wacht jij 14 of misschien wel 30 tot 45 dagen op je factuur? Dat kan anders! Een gemiddelde betalingstermijn in Nederland ligt rond de 30 dagen, maar door het factuur verkopen aan FreelanceFactoring kan jouw betalingstermijn 24 uur worden. Wil jij ook een betalingstermijn van 24 uur? Verkoop je factuur aan FreelanceFactoring.

Als ondernemer stuur je netjes en op tijd je factuur naar je opdrachtgever. Daarna wacht je op de afgesproken betalingstermijn. Zodra je opdrachtgever niet op tijd betaald is het belangrijk dat je start met het debiteurenbeheer. Vaak is het debiteurenbeheer niet de favoriete bezigheid van een ondernemer. Je hebt immers al een betalingstermijn afgewacht en dan krijg je als toetje ook nog een hoop extra werkzaamheden om de factuur (weliswaar te laat) betaald te krijgen. Dat moet anders kunnen toch?

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is een factoringorganisatie voor ZZP’ers en klein MKB’ers. Opgezet door ondernemers voor ondernemers. Hierdoor snappen wij dat niemand graag wacht op de uitbetaling van facturen. Met FreelanceFactoring willen wij antwoord bieden op de veelgestelde vraag van ondernemers ”kan ik niet sneller betaald krijgen?”. Wij begrijpen heel goed dat een lange betalingstermijn een doorn in het oog kan vormen voor vele ondernemers. Vooral als debiteurensaldo maar op blijft lopen. Facturen betalen wij daarom niet alleen binnen 24 uur uit, maar ook nemen wij de administratieve afhandeling van jouw factuur over.

Verkoop je factuur – de voordelen

Je factuur wordt binnen 24 uur uitbetaald, maar FreelanceFactoring biedt meer voordelen. We zetten de voordelen van het factuur verkopen hieronder op een rijtje:

  • Overname van het debiteurenbeheer
  • Verzekerd tegen het faillissementsrisico
  • Flexibel contract, hierdoor kan je factoring uitproberen met 1 factuur

Contact Offerte aanvragen

Factuur verkopen aan FreelanceFactoring, hoe werkt dat?

Onze werkwijze is simpel. Je maakt je factuur op in je eigen factuur lay-out. Het enige wat veranderd is het bankrekeningnummer. Jij ontvangt het geld immers van FreelanceFactoring en wij, FreelanceFactoring, van jouw opdrachtgever. Hierna upload je de factuur gemakkelijk in jouw factoringportal, waar je als klant van FreelanceFactoring toegang toe krijgt.

Het verdere werk verzorgen wij. Wij versturen de factuur naar je opdrachtgever en nemen jouw factuur in behandeling, waarna we binnen 24 uur na goedkeuring van de factuur uitbetalen. Mocht jouw factuur niet binnen de betalingstermijn betaald worden voeren wij het debiteurenbeheer voor je uit.

Binnen de factoringportal heb jij als klant 24/7 inzicht in de status van je facturen. Je geeft de factuur uit handen, maar verliest geen overzicht.

FreelanceFactoring t.o.v. concurrenten

Er zijn een aantal punten waar je op kan letten op het moment dat je op zoek bent naar een factoringmaatschappij. Ten eerste hanteert iedere factoringmaatschappij zijn eigen voorwaarden. Sommige factoringmaatschappijen nemen het debiteurenbeheer over, andere niet. Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan welke punten je belangrijk vind. Lees hier een uitgebreid artikel over hoe je de keuze voor een factoringmaatschappij kan vergemakkelijken.

Wij hanteren bij FreelanceFactoring korte lijnen met onze klanten. Zo heb je bij ons een vaste accountmanager en hiermee een vast contactpersoon. Bij FreelanceFactoring staat de klant centraal. Onze klanten beoordelen ons met een 8,9 en hier zijn we dan ook enorm trots op!

Contact Offerte aanvragen