Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.7/5 uit 69 reviews

Hoe werkt factoring?

Voor zzp’ers en freelancers.

Factoring houdt in dat wij jouw facturen overnemen. FreelanceFactoring betaalt de facturen binnen 24 uur en jouw opdrachtgever betaalt ons. Zo heb jij geen zorgen meer over cashflow problemen en hoef je niet meer na te denken over het debiteurenbeheer. Dat nemen wij allemaal van je over. FreelanceFactoring helpt je de focus op het ondernemen te houden.

Heb je vragen? Wij helpen je graag!

 

Hoe werkt factoring? FreelanceFactoring is het factoringbedrijf voor ZZP'ers en freelancers in de zorg.

Factoring in 4 stappen

Van offerte tot klant

1

Je vraagt een offerte aan

Snel, makkelijk en helemaal vrijblijvend.

Factoring aanvragen begint met een offerte. Je vult je bedrijfsnaam, de naam van je opdrachtgever, het verwachte factuurbedrag en je contactgegevens in. Wij controleren de kredietwaardigheid van jouw opdrachtgever(s). Daar merken zij niets van. Als de kredietwaardigheid goed is stellen we een offerte op. Binnen 24 uur heb je een reactie van ons.

Step 1, request a quote

2

De offerte is akkoord

Nog wat extra info en je bent klant

Ben je akkoord met de offerte? Dan hebben we o.a. een kopie van je ID, bankpas en de overeenkomst met je opdrachtgever nodig. Daarmee maken we onze overeenkomst op. Onderteken deze en je bent klant bij FreelanceFactoring. Welkom!

Step 4, sign contract

3

Upload je factuur

Snel en simpel in je eigen factoringportal

Maak je factuur in eigen lay-out op, maar zorg er wel voor dat je jouw rekeningnummer verandert in ons rekeningnummer. En denk aan de wettelijke vereisten. Een factuur upload je snel en simpel in je eigen factoringportal of via onze App.

Step 3, upload your invoice

4

Wij betalen jou

Binnen 24 uur, ongeacht de betalingstermijn van je klant

Wij nemen het vanaf hier over. Jij krijgt snel je geld en wij regelen het debiteurenbeheer. Je bent ook gelijk verzekerd tegen het faillissement van je opdrachtgever.

Step 4, getting payed

Probeer ons uit met één factuur.

Binnen 24 uur betalen wij jouw facturen aan je uit. Wacht niet langer op de betalingstermijn van je klanten, maar investeer jouw werkkapitaal direct in de groei van jouw bedrijf.

Offerte aanvragen

Geen zorgen over wanbetalers

Wij nemen het debiteurenbeheer van je over!

Na het uploaden van je factuur nemen wij de administratieve handeling van je factuur ook over. Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken over klanten die te laat betalen en het daarbij horende debiteurenbeheer.

Infographic debiteurenbeheer bij niet betaalde factuur

Laat ons je zorgen overnemen
Debiteurenbeheer icoon

De voordelen van FreelanceFactoring

1
Debiteurenbeheer Nooit meer facturen nabellen
2
Flexibel contract Opzeggen wanneer je wilt
3
Online factoringportal Online of via de App

Het FreelanceFactoring factoringportal

Jouw persoonlijke klantomgeving

Je upload je factuur in je eigen klantomgeving. Als je klant bent geworden krijg je toegang tot een persoonlijke inlogomgeving. In het factoringportal kan je gemakkelijk facturen uploaden, rapportages maken en nieuwe opdrachtgevers aanmelden.

Het FreelanceFactoring portal

 

 

Factoringportaal icoon

Deze vragen krijgen we vaker

Je vraagt hier vrijblijvend een offerte aan. Binnen 1 werkdag weet je of we je verder kunnen helpen. Zo ja, dan ontvang je van ons een definitieve offerte. Hierna stuur je ons nog enkele documenten toe, je tekent je contract en het is geregeld.
Gebruik hiervoor ons offerteformulier. Vul je bedrijfsnaam in en het formulier haalt gelijk wat informatie op vanuit het KVK register. Zo dien je gemakkelijk een aanvraag in die gelijk bij onze accountmanagers terecht komt. Je kan ook direct mailen naar info@freelancefactoring.nl of bellen op: 010 – 226 21 85
Binnen 24 uur na goedkeuring van je factuur. In de praktijk is dit vaak nog sneller en kan het al binnen een paar uur op je rekening staan. Wij betalen namelijk zowel in de ochtend als de middag meerdere keren uit. Het laatste normale betaalmoment is om 15:00. Wil je na 15:00 een factuur uitbetaald krijgen dan kan dit via een spoedbetaling (dit kost 39,- euro excl. btw) welke om 16:30 wordt uitbetaald.
Nee, wij rekenen geen abonnementskosten. Je betaald bij ons enkel de kosten per factuur die je bij ons indient. Dit betekent dat je alleen voor onze dienst betaald als je het nodig hebt.
Ja, jouw klant ziet op de factuur staan dat jouw factuur is overgedragen aan FreelanceFactoring. Dit is overigens geen negatief gegeven. Veel bedrijven zien het juist als een teken van professionaliteit dat ondernemers gebruik maken van een financiering om hun onderneming verder te laten groeien.
Wij gaan vriendelijk en met een professionele houding om met jouw debiteuren. We voeren het debiteurenbeheer namelijk namens jou uit. Met een fantastisch team en jaren aan ervaring zijn we hier heel bedreven in.
Als je een factuur bij ons hebt ingediend, ben je voor 90% verzekerd tegen het faillissementsrisico van jouw debiteur. Als je debiteur failliet gaat dan krijg je dus gegarandeerd 90% van de factuurwaarde uitgekeerd. Je betaalt zelf een eigen risico van 10% van het factuurbedrag.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij helpen je graag verder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

FreelanceFactoring staat klaar om je te helpen!
FreelanceFactoring beeldmerk

FreelanceFactoring