Waarom factoring voor MKB?

Factoring is een ideale vorm van financiering voor het MKB. Met factoring ben je niet langer afhankelijk van een betalingstermijn, je kunt het geld direct weer investeren in jouw bedrijf en zo groei je sneller door. Een andere reden dat MKB’ers kiezen voor factoring is dat deze financieringsvorm geen schuld op de balans is en daarom goed inzetbaar is bij stapelfinanciering. Het is dé financiering voor MKB’ers die opzoek zijn naar manieren om hun groei te financieren.

De voordelen van MKB factoring

 • Je ontvangt je geld in minder dan 24 uur, waardoor je verder kunt investeren en je bedrijf kan groeien.
 • Je opdrachtgevers worden van tevoren altijd gecheckt op kredietwaardigheid, hierdoor is er een laag risico op wanbetaling.
 • FreelanceFactoring neemt het debiteurenbeheer over. Ondernemers ervaren dit vaak als prettig, omdat het debiteurenbeheer vaak een minder leuke klus is.
 • Bij onterechte wanbetaling ben je niet altijd zelf aansprakelijk. Wij dekken namelijk je faillissementsrisico af.
 • Je kunt onze dienstverlening uitproberen met één factuur.
Probeer ons uit met één factuur

Hoe werkt factoring MKB?

Factoring MKB werkt als volgt:

 • Je vraagt een offerte aan:
  Vul met een paar gegevens het offerteformulier in. Binnen 1 werkdag nemen wij telefonisch contact met je op om de mogelijkheden en voordelen te bespreken.
 • Procedure klant worden:
  Zodra je akkoord gaat met de offerte hebben we enkele documenten nodig om een contract op te stellen. Nadat je deze hebt ondertekent ben je klant, welkom!
 • Upload je factuur in je persoonlijke factoringportal:
  Zodra je klant bent, krijg je toegang tot een eigen factoringportal. Binnen de factoringportal heb je de mogelijkheid om je eigen facturen te uploaden.
 • De uitbetaling van jouw factuur:
  Binnen 24 uur na goedkeuring van de factuur ontvang jij de betaling van de factuur. Wij wachten op de betalingstermijn die jouw opdrachtgever hanteert. Betaalt je opdrachtgever niet binnen de betalingstermijn? Dan voeren wij het debiteurenbeheer voor je uit. Binnen de factoringportal behoud je 24/7 inzicht in de status van jouw facturen.

factoring zzp

Zitten er voorwaarden aan factoring voor MKB?

Om gebruik te maken van onze dienst dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Facturen dienen B2B verstuurd te worden.
 • Je opdrachtgever dient kredietwaardig te zijn.
 • Je onderneming moet een Nederlandse entiteit hebben.
 • Factuur moet gebaseerd zijn op afgeronde diensten en prestaties.
 • Factuur dient goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever.

Houdt er rekening mee dat de voorwaarden wisselen per factoringmaatschappij. Zo neemt het ene bedrijf je faillissementsrisico over, terwijl het andere bedrijf het risico bij jou laat liggen. Neem deze voorwaarden mee in je overweging.

Wat zijn de kosten van factoring?

De factoring kosten worden berekend als een percentage van het factuurbedrag. Dit heet de factor fee. Iedere ondernemer heeft een eigen situatie waardoor de factor fee als maatwerk berekend wordt. De kosten van factoring zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

 • De betalingstermijn
 • De grootte van het factuurbedrag
 • De kredietwaardigheid van je opdrachtgever

Benieuwd naar de kosten van factoring?

MKB factoring bij Freelance factoring 

Factoring houdt in dat wij jouw facturen overnemen. Wij betalen de facturen binnen 24 uur en jouw opdrachtgever betaalt ons. Dagelijks hebben wij contact met ondernemers die te maken hebben met lange betalingstermijnen van hun opdrachtgevers. Het geld van deze ondernemers zit ‘’vast’’ in facturen, waardoor zij een cashflow probleem ervaren. Dit komt omdat deze ondernemers moeten wachten op de betalingstermijn, voordat ze de kosten kunnen dekken voor nieuwe opdrachten. FreelanceFactoring neemt graag de administratieve kant van het ondernemen in handen, zodat jij ontlast wordt.

Erkend MKB Financier keurmerk

FreelanceFactoring heeft het keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ ontvangen van de Stichting MKB Financiering. Een keurmerk waarmee we aantonen een professionele organisatie te zijn. Met kwaliteit en een transparante werkwijze. Het keurmerk ‘Erkend MKB Financier’ helpt ondernemers in het maken van een keuze voor de juiste partij voor de financiering van hun bedrijf.

Offerte aanvragen