Wij maken factoring voor het MKB mogelijk. Waar factoring van origine een dienstverlening is voor grote bedrijven maken wij factoring toegankelijk voor alle soorten ondernemers, van ZZP’ers tot het MKB.

Factoring is een dienstverlening waarbij jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald worden. Dit zorgt ervoor dat je direct beschikking hebt over liquide middelen. Dit kan je gebruiken om nieuwe investeringen te maken om je bedrijf sneller te laten groeien. Deze manier van de betalingstermijn overbruggen is geschikt voor bedrijven die aan het begin staan van hun groei.

Dagelijks hebben wij contact met ondernemers die te maken hebben met lange betalingstermijnen van hun opdrachtgevers. Het geld van deze ondernemers zit ”vast” in facturen, waardoor zij een cashflow probleem ervaren. Dit komt omdat deze ondernemers moeten wachten op de betalingstermijn, voordat ze de kosten kunnen dekken voor nieuwe opdrachten. Dit zorgt voor vertraging en kan groei laten stagneren.

Voordelen van MKB factoring

 • Direct je factuur uitbetaald
 • Geen risico door gedekt faillissementsrisico van debiteuren
 • Geen debiteurenbeheer
 • Op elk moment vrijblijvend opzegbaar

Voorwaarden

Wil je gebruik maken van factoring? Dan is het van belang dat je afgeronde diensten of producten factureert. Je facturen dienen namelijk goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever. Daarnaast dient jouw onderneming een Nederlandse entiteit te hebben.

Waarom factoring juist voor MKB zo interessant is

Een lening van de bank is vaak een grote stap voor bedrijven. Hierbij moet er rekening gehouden worden met de eisen die de bank heeft. Factoring kan als alternatieve financieringsvorm een oplossing bieden voor het MKB. Welke financieringsvorm ook gekozen wordt, dit zal altijd gepaard gaan met kosten.

Factoring is van origine een financieringsoplossing voor corporate bedrijven, maar sinds een aantal jaar biedt factoring ook een oplossing aan zzp’ers en MKB’ers. Factoring is mooie vorm van alternatieve financiering voor MKB’ers, omdat het flexibel is en je geen schuld op de balans aangaat (je ontvangt immers je eigen geld, alleen wat eerder dan gepland). Dit zorgt ervoor dat je als MKB’er door kan groeien en direct de nodige investeringen kan maken.

Hoe werkt factoring MKB?

Factoring werkt hetzelfde voor zowel het MKB als voor freelancers, lees hier in detail over hoe factoring in zijn werking gaat. Onze werkwijze in het kort:

 • 1. Upload je factuur in je persoonlijke inlogomgeving binnen ons factoringportal
 • 2. De factuur wordt automatisch naar de opdrachtgever verstuurd
 • 3. Wij betalen de factuur binnen 24 uur uit
 • 4. Wij wachten op onze beurt op de betalingstermijn van je opdrachtgever

Wat zijn de kosten van factoring?

De factoring kosten worden berekend als een percentage van het factuurbedrag.Dit heet de factor fee. Iedere ondernemer heeft een eigen situatie waardoor de factor fee als maatwerk berekend wordt. De kosten van factoring zijn afhankelijk van een aantal factoren, namelijk:

 • De betalingstermijn
 • De grootte van het factuurbedrag
 • De kredietwaardigheid van je opdrachtgever

Benieuwd naar de kosten van factoring?

Hoe kunnen wij jouw MKB bedrijf helpen?

Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op en vraag een offerte aan. Wij kijken met je mee hoe we je het best van dienst kunnen zijn.

Nieuwsbrief Offerte aanvragen