Factoring zzp is dé dienstverlening van FreelanceFactoring. Waar factoring van origine een dienstverlening is voor grote bedrijven, maken wij factoring toegankelijk voor jou als zzp’er of freelancer!

Factoring zzp – meer dan alleen een directe betaling van je facturen

Factoring is een dienstverlening waarbij jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald worden. FreelanceFactoring wacht de afgesproken betalingstermijn met je klant af, maar betaalt jou direct uit. Dit zorgt ervoor dat je direct beschikking hebt over je geld. Waarmee je weer een nieuw project kan starten, een nieuwe investering kan maken of gewoonweg van kan leven.

Voordelen factoring zzp

FreelanceFactoring betaalt niet alleen direct je facturen uit, maar biedt meer voordelen:

  • Geen debiteurenbeheer
  • Geen faillissementsrisico
  • Flexibele dienstverlening

Waarom factoring voor zzp’ers?

Voor zzp’ers kan het vinden van een passende financiering een uitdaging vormen. Uit onderzoek van de KVK is gebleken dat zzp’ers het meest bekend zijn met een banklening of een lening bij familie/vrienden. Overige financieringsvormen zijn minder bekend bij zzp’ers, terwijl juist de alternatieve financieringsvormen een mooie oplossing bieden voor zzp’ers.

Niet alle zzp’ers komen in aanmerking voor een banklening. Voor een banklening moet je namelijk aan een flink aantal vereisten voldoen. Denk hierbij aan het aanleveren van jaarcijfers over een x aantal jaar, rapportages en daarnaast vraagt een bank vaak om een minimale omzeteis. Bij alternatieve financieringsvormen zoals factoring zijn de voorwaarden vaak veel passender voor een zzp’er. Zo is bij factoring de belangrijkste voorwaarde dat jouw klant kredietwaardig is.

Vraag een vrijblijvende factoring zzp offerte aan

Factoring zzp ervaringen

FreelanceFactoring scoort 4,8 van de 5 sterren binnen Google! Hier zijn we ontzettend trots op. Daarom delen wij graag enkele highlights van de reviews:

‘’Wat een rust sinds ik gebruik maak van deze service! Altijd bereikbaar en er wordt meegedacht. Ik hoef nergens meer achteraan, waardoor ik mijn aandacht volledig op mijn werk kan richten, zoals het hoort!’’ – Annelies van Gallagher Translations

‘’ Ja, het kost natuurlijk geld, maar het is echt een enorm voordeel als je meteen je factuur betaald krijgt. Negen van de tien keer staat het factuurbedrag binnen 2 á 3 uur op je rekening. Uitstekende service, erg blij mee en zeker aan te raden voor iedereen die even tijdelijk geen cashflow heeft.’’ – Andre van Het Illustratiekantoor

‘’ Ik werk al bijna een jaar met Freelance Factoring als ZZP’er en ik ben ontzettend blij met onze samenwerking. Freelance Factoring zorgt ervoor dat ik zelf minder stress heb doordat ik niet hoef te wachten op uitbetalingen van mijn klanten.’’ – Mara van Lamara Strijdhaftig

Werkwijze

Onze werkwijze in het kort. Upload je factuur in je persoonlijke inlogomgeving binnen onze factoringportal. Vervolgens wordt de factuur automatisch naar de opdrachtgever verstuurd en wij betalen de factuur binnen 24 uur uit. Wij wachten vervolgens netjes op onze beurt op de betalingstermijn van je opdrachtgever.

factoring zzp

Meer lezen over onze werkwijze?

Voorwaarden

Wil je als zzp’er gebruik maken van factoring? Dan is het van belang dat je afgeronde diensten of producten factureert. Je facturen dienen namelijk goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever. Daarnaast dient jouw onderneming een Nederlandse identiteit te hebben.

Vraag een vrijblijvende factoring zzp offerte aan