Factoring zzp is een vorm van factoring speciaal voor zelfstandige ondernemers. Het is dé dienstverlening van FreelanceFactoring waarbij jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald worden. Waar factoring van origine een dienstverlening is voor grote bedrijven, maken wij factoring toegankelijk voor jou als zzp’er of freelancer!

Factoring zzp – meer dan alleen een directe betaling van je facturen

Het gebruik van factoring neemt de administratieve kant van het ZZP’er zijn uit handen. Zo hoef je geen tijd en moeite meer te steken in het nabellen van te laat betaalde facturen. Of te wel een zorg minder én meer tijd over voor het ondernemen zelf! Wij wachten de afgesproken betalingstermijn met je klant af, maar betalen jou direct uit. Dit zorgt ervoor dat je direct beschikking hebt over je geld. Waarmee je weer een nieuw project kan starten, een nieuwe investering kan maken of gewoonweg van kan leven.

Voordelen factoring zzp

Wij zorgen ervoor dat jij jouw verdiende geld snel ontvangt en jij je facturen de baas bent. Bijkomende voordelen zijn dat je geen omkijken meer hebt naar het debiteurenbeheer én dat je facturen verzekerd zijn tegen het faillissementsrisico. Daarnaast bepaal je zelf voor welke factuur of facturen je onze dienstverlening in wilt zetten. Dit maakt factoring zzp tot een flexibele vorm van financiering.

De voordelen van factoring bij FreelanceFactoring op een rijtje:

 • Geen debiteurenbeheer
 • Geen faillissementsrisico
 • Flexibele dienstverlening

Waarom factoring voor zzp’ers?

Voor zzp’ers kan het vinden van een passende financiering een uitdaging vormen. Uit onderzoek van de KVK is gebleken dat zzp’ers het meest bekend zijn met een banklening of een lening bij familie/vrienden. Overige financieringsvormen zijn minder bekend bij zzp’ers, terwijl juist de alternatieve financieringsvormen een mooie oplossing bieden voor zzp’ers.

Niet alle zzp’ers komen in aanmerking voor een banklening. Voor een banklening moet je namelijk aan een flink aantal vereisten voldoen. Denk hierbij aan het aanleveren van jaarcijfers over een x aantal jaar, rapportages en daarnaast vraagt een bank vaak om een minimale omzeteis. Bij alternatieve financieringsvormen zoals factoring zijn de voorwaarden vaak veel passender voor een zzp’er. Zo is bij factoring de belangrijkste voorwaarde dat jouw klant kredietwaardig is.

Vraag een vrijblijvende factoring zzp offerte aan

Hoe werkt factoring zzp?

Onze werkwijze in 5 korte stappen:

 1. Vraag een offerte aan
 2. Upload je factuur in je persoonlijke inlogomgeving binnen onze factoringportal.
 3. Vervolgens wordt de factuur automatisch naar de opdrachtgever verstuurd.
 4. Wij betalen de factuur binnen 24 uur uit.
 5. Wij wachten vervolgens netjes op onze beurt op de betalingstermijn van je opdrachtgever.

factoring zzp

Wil je meer lezen over onze werkwijze?

Wat kost factoring voor ZZP’ers?

Als ZZP’er wil je natuurlijk graag weten wat de kosten van factoring zijn. De factorfee wordt berekend als een percentage van het factuurbedrag. Om je een goed beeld te geven van hoe de kosten opgebouwd worden en waarop zij gebaseerd zijn, geven we hieronder de drie belangrijkste factoren die de kosten van factoring beïnvloeden:

 • De afgesproken betalingstermijn
 • De kredietwaardigheid van je opdrachtgever 
 • De hoogte van je omzet

Wil je meer lezen over hoe de kosten van factoring worden opgebouwd?

De kosten van factoring uitgelegd

Wat zijn de voorwaarden van factoring voor zzp?

 • Om gebruik te maken van factoring moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:
 • Je staat ingeschreven bij de KVK
 • Je factureert B2B
 • Je factureert afgeronde diensten of producten
 • Je opdrachtgever is kredietwaardig

Factoring zzp ervaringen

FreelanceFactoring scoort 4,7 van de 5 sterren binnen Google! Hier zijn we ontzettend trots op. Daarom delen wij graag enkele highlights van de reviews:

‘’Wat een rust sinds ik gebruik maak van deze service! Altijd bereikbaar en er wordt meegedacht. Ik hoef nergens meer achteraan, waardoor ik mijn aandacht volledig op mijn werk kan richten, zoals het hoort!’’ – Annelies van Gallagher Translations

‘’ Ja, het kost natuurlijk geld, maar het is echt een enorm voordeel als je meteen je factuur betaald krijgt. Negen van de tien keer staat het factuurbedrag binnen 2 á 3 uur op je rekening. Uitstekende service, erg blij mee en zeker aan te raden voor iedereen die even tijdelijk geen cashflow heeft.’’ – Andre van Het Illustratiekantoor

‘’ Ik werk al bijna een jaar met Freelance Factoring als ZZP’er en ik ben ontzettend blij met onze samenwerking. Freelance Factoring zorgt ervoor dat ik zelf minder stress heb doordat ik niet hoef te wachten op uitbetalingen van mijn klanten.’’ – Mara van Lamara Strijdhaftig

Vraag een vrijblijvende factoring zzp offerte aan